Δημήτρης Σωτάκης και Κωνσταντίνος Κωστούρος το Σάββατο στους “Πεζούς στον Αέρα”

Δημήτρης Σωτάκης και Κωνσταντίνος Κωστούρος το Σάββατο στους “Πεζούς στον Αέρα”
Eirini_Provida

Την Κυριακή καλεσμένοι της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη η σημαντική ποιήτρια και άξια πνευματική κληρονόμος του Οδυσσέα Ελύτη Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο πολυβραβευμένος συγγραφέας του έργου το "Γάλα" και Βασίλης Κατσικονούρης.

Έχοντας μόλις επιστρέψει απ’ την Κίνα, όπου προσκεκλημένος της Ένωσης Συγγραφέων της  Σαγκάη (Writer’s Association of Shanghai) παρουσίασε το σύνολο του έργου του, και λίγο προτού κυκλοφορήσει το νέο προβοκατόρικο μυθιστόρημά του  «Ο Κανίβαλος  που έφαγε ένα Ρουμάνο» (Κέδρος) στη Γαλλία και την Τουρκία, ο βραβευμένος και πολυμεταφρασμένος συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης κάνει, στις 2 το μεσημέρι, μια στάση στον NEWS 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη. Για μια συζήτηση για τη σημερινή Κίνα, την κινεζική γλώσσα, τη συγγραφή, την Αθήνα της καταστροφής.

Ποιος ήταν πράγματι ο σεμνός, λακωνικός, εσωστρεφής Γιάννης Μόραλης, που όμως στις παρέες άφησε εποχή για τα shocking ανέκδοτα που έλεγε; Πώς  δημιουργούσε τα έργα του; Αληθεύει ότι και τρία μουσεία να υπήρχαν δεν θα μπορούσε να χωρέσει η  πυκνή δουλειά του; Ποια ήταν τα πάθη του; Ο Νίκος Παΐσιος, προσωπικός φίλος του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου και επιμελητής της μεγαλειώδους αναδρομικής έκθεσης με 200 έργα του στο Μουσείο Μπενάκη, στις 3μ.μ. , θα μας δώσει όλες τις  απαντήσεις.

Ο εικαστικός Κωνσταντίνος Κωστούρος θα μας ξεναγήσει στο τολμηρό  εικαστικό – θεατρικό δρώμενό του που εκτυλίσσεται στην Αγγλικανική Εκκλησία , με τίτλο «Περπατώντας την Αρχαία Οδό των Ασεβών», έχοντας ως σημείο εκκίνησης το βιβλίο του Γάλλου διανοητή Ρενέ Ζιράρ Βία και Θρησκεία» (Νήσος), και μαζί όλες τις αναφορές από γνωστά πολιτικά  και θεσμικά χείλη (ανάμεσά τους, και αυτά του Ντάισενμπλουμ) σε θρησκευτικά μοτίβα και δοξασίες,

Η σημαντική ποιήτρια και άξια πνευματική κληρονόμος του Οδυσσέα Ελύτη Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα μοιραστεί μαζί μας, στις 2μ.μ., την Κυριακή, την απαστράπτουσα, αραχνοΰφαντη νέα ποιητική δημιουργία της («Ψηφιδωτό της Νύχτας», Υψιλον), μαζί με τον  τρόπο που συνέθετε τα ποίηματά του  ο νομπελίστας ποιητής. Με ποιο τρόπο λειτουργεί στην ίδια  ο μηχανισμός της έμπνευσης, και ποιος πρέπει να είναι  ο ρόλος της ποίησης σε καθεστώτα κρίσης;

 Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας  του έργου το «Γάλα» και εκπαιδευτικός της Μέσης Δημόσιας Εκπαίδευσης Βασίλης Κατσικονούρης θα είναι μαζί μας στις 3μ.μ. για μια συζήτηση για τις εθνικιστικές καταλήψεις στα σχολεία, το ρεύμα της ΧΑ στα δημόσια σχολεία, την παράσταση που έκανε με μαθητές, γονείς και καθηγητές, αλλά και τα νέα έργα που ετοιμάζει.

ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, Σάββατο και Κυριακή, 2-4μ.μ.

Στον NEWS 24/7, στους 88 και 6.

 Μια εκπομπή για τον πολιτισμό… αλλιώς, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα