"Έφυγε" από την ζωή ο Κωνσταντίνος Κορλέτης

"Έφυγε" από την ζωή ο Κωνσταντίνος Κορλέτης

Την μάχη με την επάρατο νόσο έχασε στα 45 του ο εκδότης και δημιουργός της Olive Media

Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του περιοδικού Τύπου της χώρας της τελευταίας δεκαετίας, ο Κωνσταντίνος Κορλέτης, “έφυγε” χθες από την ζωή, χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Τελευταίο του δημιούργημα, κόντρα στην απραξία και τον φόβο των ημερών, ήταν η δημιουργία της Olive Media η οποία διαχειρίζεται του τίτλους της Time Inc στην Ελλάδα (Fortune, People, In Style) προσφέροντας δεκάδες θέσεις εργασίες και περιοδικά και περιεχόμενο υψηλού επιπέδου.

Ο Κωνσταντίνος Κορλέτης γεννήθηκε το 1969. Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο στην Ελλάδα στον τομέα marketing-management. Στη συνέχεια έκανε ΜΒΑ στα χρηματοοικονομικά στο Leonard N. Stern School of Business, στο New York University.

Εκεί τον επεσήμανε η Citibank και το 1994, ύστερα από πρόσκλησή της, ήρθε από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα και κλείστηκε η συμφωνία, μετά την ολοκλήρωση των  σπουδών του στην Αμερική, να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εργασθεί για την τράπεζα. Το καλοκαίρι του 1995 ξεκίνησε από το τμήμα διεύθυνσης μεγάλων επιχειρήσεων. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έφθασε να διαχειρίζεται ένα μεγάλο μέρος από το portfolio της Citibank με έμφαση στις αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις. Κατέκτησε τη θέση του αντιπροέδρου της Citibank Ελλάδας στα 29 του χρόνια. Τον Ιούνιο του 1999, μετά από πρόταση του Ομίλου Πετζετάκι αποφάσισε να αναλάβει τη θέση του γενικού οικονομικού διευθυντή, για τις δραστηριότητες του ομίλου σε όλο τον κόσμο.

Λάτρης των μεγάλων και πρωτοποριακών εγχειρημάτων, ανέλαβε την μετεξέλιξη της οικονομικής στρατηγικής του Ομίλου Πετζετάκι σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού η φιλοσοφία του ήταν «ολοκληρώνω ένα project και πηγαίνω στο επόμενο». Τον Ιούλιο του 2003 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής και αντιπρόεδρος στις Εκδόσεις Λυμπέρη, από όπου αποχώρησε το 2010. Διατέλεσε executive chairman  της ΙnternetQ στο Λονδίνο από το 2012 έως το 2013, ενώ παράλληλα εμπνεύστηκε και υλοποίησε το Aephoria.net, ένα πρότυπο πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων για τη δημιουργία προϊόντων, υπηρεσιών και εφαρμογών που προάγουν την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας σημαντική περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία. Στην ταυτότητα του Aephoria.net ανήκουν η Οργάνωση ΓΗ, το ελculture και τo Ίδρυμα Κ2. Το Ίδρυμα Κ2, σκοπεύει στη δημιουργία μίας ενημερωμένης και αλληλέγγυας ανθρώπινης κοινότητας που υποστηρίζει πάσχοντες από την ασθένεια του καρκίνου. Από τον Μάρτιο του 2013 ο Κωνσταντίνος ήταν πρόεδρος της Olive Media.

Τα τελευταία χρόνια μία από τις δραστηριότητες που γέμιζε τον Κωνσταντίνο ήταν το mentoring σε νέους ανθρώπους με ιδέες και όνειρα για το επαγγελματικό τους μέλλον. Το γραφείο του ήταν πάντα ανοιχτό για όποιον είχε μία ιδέα που ήθελε να εξελίξει και χρειαζόταν κάποιον με το μυαλό και την εμπειρία του Κωνσταντίνου για να τον καθοδηγήσει.

SHARE:

24Media Network