Ειδικός διαχειριστής στον ΔΟΛ

Ειδικός διαχειριστής στον ΔΟΛ

Εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία ο ΔΟΛ μπαίνει σε "ειδική διαχείριση εν λειτουργία"

Ειδικός διαχειριστής μπαίνει, με απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ειδική διαχείριση εν λειτουργία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ρόλο του εκκαθαριστή αναλαμβάνει πλέον η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Grant Thorton και η δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Αγγελίδης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή δίνει νέα, σημαντικότατη, ανάσα στους εργαζόμενους του ΔΟΛ να συνεχίσουν να εκδίδουν τα έντυπα του Ομίλου, καθώς μεταξύ άλλων στη δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι:

- Η διατήρηση σε λειτουργία της επιχείρησης του ΔΟΛ ,μετά την υπαγωγή της στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης , δεν αποτελεί διακριτική ευχέρεια, αλλά υποχρέωσή του ειδικού διαχειριστή.

- Η χρηματοδότηση των εξόδων υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία της διαχείρισης εν λειτουργία αποτελεί έργο του διαχειριστή, μετά τον διορισμό του, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία ανεύρεσης των αναγκαίων κεφαλαίων για τη διατήρηση της Επιχείρησης σε λειτουργία και για την κάλυψη των λοιπών εξόδων, συντρέχει  περίπτωση ανάκλησης της απόφασης που διατάσσει την υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για το μέλλον του ΔΟΛ

Τα Νέα από Βερολίνο

SHARE:

24Media Network