Έκλεισε η εφημερίδα ‘Χρηματιστήριο’

Έκλεισε η εφημερίδα ‘Χρηματιστήριο’

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο έγινε η τρίτη, από τις συνολικά πέντε ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες, που έβαλε λουκέτο τα τελευταία χρόνια

Μετά από 27 συνεχούς κυκλοφορίας διέκοψε την κυκλοφορία της η οικονομική εφημερίδα “Χρηματιστήριο”. Την απόφαση γνωστοποίησε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στους στους ελάχιστους εργαζόμενους που είχαν απομείνει ο εκδότης της Πέτρος Τριανταφύλλης. Πρόκειται για την τρίτη ημερήσια οικονομική εφημερίδα – με μακρόχρονη πορεία – που κλείνει τα τελευταία χρόνια καθώς είχαν προηγηθεί η “Εξπρές” και το “Κέρδος”. Πλέον στην αγορά παραμένουν μόνο δύο ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες η “Ναυτεμπορική” και η “Ημερησία” των εκδόσεων Πήγασος.

Η εφημερίδα “Χρηματιστήριο” ξεκίνησε ως εβδομαδιαία – κυκλοφορούσε κάθε Τετάρτη – από τους Βαγγέλη και Μπάμπη Νιάκα. Την εποχή της άνθησης του Χρηματιστηρίου η ομώνυμη εφημερίδα μετατράπηκε σε ημερήσια ξεπερνώντας σε κυκλοφορία τις περισσότερες από τις παραδοσιακές οικονομικές εφημερίδες εκείνης της εποχής.

Τον Δεκέμβριο του 2001 η πλειοψηφία των μετοχών (62%) της εταιρείας που εξέδιδε το “Χρηματιστήριο” θα εξαγοραστεί από την εταιρεία Motopress η οποία όπως προδίδει και το όνομα της είναι επικεντρωμένη στην έκδοση εντύπων για το αυτοκίνητο (Auto Τρίτη, Αuto Motor und Sport κ.α.). Άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. η κυκλοφορία της οικονομικής εφημερίδας ακολουθεί πτωτική πορεία τα επόμενα χρόνια με τον νέο εκδότη Πέτρο Τριανταφύλλη να διεκδικεί με κάθε τρόπο, και στο τέλος να επιτυγχάνει, να σπάσει την “αποκλειστικότητα” που είχαν οι άλλες τέσσερις οικονομικές εφημερίδες στην δημοσίευση ισολογισμών.

Ούτε και αυτό στάθηκε ικανό να ανακόψει την πτωτική πορεία της εφημερίδας – άλλωστε τα τελευταία χρόνια καταργήθηκε η υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών στις εφημερίδες – η οποία έφθασε σε απογοητευτικά επίπεδα το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Τετάρτη σε πανελλαδικό επίπεδο η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν 190 φύλλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα