Εργαζόμενοι MEGA: Ζητούμε να δοθούν δύο μισθοί μας στους πυρόπληκτους

Εργαζόμενοι MEGA: Ζητούμε να δοθούν δύο μισθοί μας στους πυρόπληκτους

Με ανακοίνωσή τους, οι 420 απλήρωτοι εργαζόμενοι τονίζουν πως το πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να καλύψει τα τραγικά γεγονότα της φωτιάς στην Αττική και ζητούν από τις τράπεζες να αποδεσμεύσουν λογαριασμούς του σταθμού.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με ειδικές ενημερωτικές εκπομπές προσπαθούν να καλύψουν τις φονικές φωτιές που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο Μάτι, το Νέο Βούτζα και τη Ραφήνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις είδαμε συναδέλφους να επιστρέφουν από την καλοκαιρινή τους άδεια, συνέπεια της σοβαρότητας της κατάστασης. Ένας σταθμός ωστόσο δεν διέκοψε ούτε λεπτό το πρόγραμμά του για τις φωτιές. Το MEGA, που έχει μετατραπεί σε κανάλι φάντασμα, συνέχισε να μεταδίδει επαναλήψεις ελληνικών σειρών, κάτι που δεν άφησαν ασχολίαστο οι 420 εργαζόμενοί του.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, τονίζουν πως κάθε άλλο παρά απαθείς παραμένουν απέναντι στον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων τους που έχασαν τα πάντα στη μεγάλη καταστροφή. Ωστόσο, όπως τονίζουν, σε αντίθεση με παλιότερες περιπτώσεις όπου είχε καταστεί δυνατό να βγει έκτακτο δελτίο, σήμερα το MEGA "δεν διαθέτει τα μέσα να προσφέρει αυτό το οποίο υπηρετούσε με συνέπεια τα τελευταία 26 χρόνια και βρισκόταν- όπως όλοι οι τηλεθεατές γνωρίζουν- στην πρώτη γραμμή των γεγονότων".

ADVERTISING

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν πως υπάρχουν δεσμευμένοι λογαριασμοί της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και καλούν τις τράπεζες να τους ανοίξουν και να μεταφέρουν ένα ποσό για τους πυρόπληκτους της Αττικής. "Στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για τους πληγέντες της καταστροφής ζητούμε να μεταφερθεί ποσό ίσο με τους δύο μισθούς όλων μας. Ζητούμε να παρακαμφθεί όλη η γραφειοκρατική και τυπική διαδικασία της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. για λόγους ανώτερου σκοπού" σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους. Ζητούν συγκεκριμένα να αποδεσμευθεί ποσό ανάλογο με δύο μισθούς για κάθε έναν από αυτούς.

Θυμίζουμε πως το κανάλι παραμένει χωρίς Δ.Σ.. Μετά την απόφαση να μην λάβει μέρος η Τηλέτυπος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του ΕΣΡ, τον περασμένο Ιανουάριο, στις 26 Μαρτίου παραιτήθηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ, πλην του Γ. Μήτραινα, ο οποίος ακολούθησε ορισμένες μέρες αργότερα. Αρχικά η πρώτη συνέλευση είχε οριστεί για τις 17 Απριλίου και αναβλήθηκε για τις 7 Μαϊου. Καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους μετόχους ορίστηκε η νέα έκτακτη συνέλευση στις 5 Ιουνίου

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

"Το MEGA αδυνατεί να συμβάλλει στην ενημέρωση των τηλεθεατών στο θέμα της εθνικής τραγωδίας. Δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να προσφέρει αυτό το οποίο υπηρετούσε με συνέπεια τα τελευταία 26 χρόνια και βρισκόταν- όπως όλοι οι τηλεθεατές γνωρίζουν- στην πρώτη γραμμή των γεγονότων.

Οι εργαζόμενοι του MEGA δεν μένουν απαθείς απέναντι στον πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων μας που έχασαν τα πάντα στη μεγάλη καταστροφή. Επιθυμούν να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες. Ζητούμε από τις τράπεζες που κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και στους οποίους έχουν συγκεντρωθεί χρήματα από την εργασία μας να αποδεσμεύσουν το ποσό που ισοδυναμεί σε δύο μηνιαίους μισθούς των εργαζομένων με σκοπό το ποσό αυτό να προσφερθεί στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες του ατελείωτου πόνου που ζουν οι συνάνθρωποί μας και ατομικά ο καθένας από εμάς προσφέρει ότι μπορεί (ρούχα, φάρμακα, αίμα).

Στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για τους πληγέντες της καταστροφής ζητούμε να μεταφερθεί ποσό ίσο με τους δύο μισθούς όλων μας. Ζητούμε να παρακαμφθεί όλη η γραφειοκρατική και τυπική διαδικασία της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. για λόγους ανώτερου σκοπού.

Η περίφημη νομοθετική ρύθμιση που δεν ήρθε ποτέ για τα δεσμευμένα από τις τράπεζες ποσά από τα οφειλόμενα μας ας γίνει επιλεκτικά για την μεταφορά του ποσού (ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς 420 εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.) στον κρατικό λογαριασμό για τους πληγέντες της φωτιάς. Τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας ας εξετάσουν τις προϋποθέσεις, ας προχωρήσουν τις διαδικασίες κι ας μην κωφεύσουν άλλη μια φορά σε ένα διαφορετικό αίτημά μας. Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας Εργαζόμενοι MEGA"


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: MEGA TV, Φωτιά, Μαύρο στο MEGA
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η αγορά στο πλευρό των πληγέντων

"Μοιραζόμαστε τον πόνο σας": Στα ελληνικά το πρωτοσέλιδο της τουρκικής Cumhuriyet

Παραμένει χωρίς ΔΣ η Τηλέτυπος

Τηλεοπτικές Άδειες: Νέο ραντεβού για τις 14 Μαΐου δίνει το ΣτΕ

SHARE:

24Media Network