Εργαζόμενοι του MEGA κατά μεγαλομετόχων: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Demonstration by laid off employees of Mega Channel TV station, outside its headquarters, in Athens, on Dec. 29, 2015 /     Mega Channel       ,  ,  29 , 2015
Demonstration by laid off employees of Mega Channel TV station, outside its headquarters, in Athens, on Dec. 29, 2015 / Mega Channel , , 29 , 2015 SOOC

Οι εργαζόμενοι στο MEGA καλούν την κυβέρνηση, να αναλάβει τις ευθύνες της και να έρθει σε συνεννόηση με τις τράπεζες για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους

Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και αποζημιώσεών τους διεκδικούν οι πεντακόσιοι εργαζόμενοι του MEGA, κατηγορώντας τους μεγαλομετόχους του άλλοτε "μεγάλου" καναλιού, για αναλγησία κα αδιαφορία.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τους "μετόχους-αμέτοχους, που τυγχάνει να είναι και τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, να αναλογιστούν ότι μιλούμε για ανθρώπινες ζωές".

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Οι εργαζόμενοι του MEGA διανύουμε πλέον τον πέμπτο μήνα απλήρωτης εργασίας με βασική ευθύνη των μεγαλομετόχων-ιδιοκτητών μας. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, ενώ ήδη θρηνούμε την απώλεια δύο συναδέλφων μας.

Καλούμε τις τράπεζες να μη δείξουν την ίδια αναλγησία και αδιαφορία με τους μετόχους μας και να μεριμνήσουν ώστε να αποδεσμεύσουν μέρος των περισσοτέρων από 30 εκατομμύρια ευρώ που παραμένουν δεσμευμένα στους λογαριασμούς της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ώστε να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ενώπιον 500 εργαζομένων στο MEGA και των οικογενειών τους και να έλθει σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των τραπεζών προκειμένου να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας.

Καλούμε τους “μετόχους-αμέτοχους”, που τυγχάνει να είναι και τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, να αναλογιστούν επιτέλους ότι μιλούμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για απλά λογιστικά νούμερα.

Οι εργαζόμενοι του MEGA επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και ευθύνης. Περιμένουμε έστω και την ύστατη ώρα οι ιδιοκτήτες του σταθμού να αποδείξουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευθύνη απέναντι σε εργαζομένους που βρίσκονται με το ένα πόδι στο δρόμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, Δημοπρασία για τις άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο χάρτης της επόμενης μέρας: Τι θα παίζουν τα κανάλια, οι πληρωμές και οι εργαζόμενοι

The... Survi(4)ors!

Τηλεοπτικές άδειες: Παροχές υπό όρους

SHARE:

24Media Network