Η Τρέμη επιστρέφει στην ΕΡΤ: Το κόστος της εκπομπής, οι αντιδράσεις και η απάντηση

Η Τρέμη επιστρέφει στην ΕΡΤ: Το κόστος της εκπομπής, οι αντιδράσεις και η απάντηση

Η Όλγα Τρέμη επιστρέφει μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ με νέα ενημερωτική εκπομπή και η επίσημη ανακοίνωσή της δημόσιας τηλεόρασης είναι γεγονός.

Η επιστροφή της Όλγας Τρέμη στην ΕΡΤ ήταν ένα θέμα που ακουγόταν εδώ και καιρό.

Τελικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ ήρθε να δώσει τέλος στη φημολογία, και έτσι, η ενημερωτική εκπομπή "10" θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα και θα παίζει αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κρατικού καναλιού, "η Όλγα Τρέμη θα υποδέχεται καθημερινά στο στούντιο προσκεκλημένους από όλους τους χώρους της δημόσιας σκηνής - πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, αναλυτές και γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας των πολιτών.

Μαζί της, ο Αντώνης Δελλατόλας και ο Ηλίας Κανέλλης θα παρουσιάζουν, θα αναλύουν και θα σχολιάζουν τα γεγονότα, με στόχο την ανάδειξη όλων των πτυχών τους και των προεκτάσεών τους".

Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί 195 επεισόδια τα οποία θα κοστίσουν 810.000 ευρώ.

Και ακριβώς για το ποσό που διαβάσατε, προέκυψαν ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Προσπαθώντας να προβεί σε διευκρινήσεις, η ΕΡΤ αναφέρει πως πρόκειται για μικτή παραγωγή με κάθε επεισόδιο να κοστίζει 3.673 ευρώ.

Η συμμετοχή της ΕΡΤ ανέρχεται σε 495 ευρώ ανά επεισόδιο, ποσό που αφορά στην κοστολόγηση των παρεχόμενων από την ΕΡΤ υπηρεσιών, δηλαδή την παραχώρηση στούντιο, τεχνικού εξοπλισμού κλπ.

Διευκρινίζεται ακόμη πως στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η διάθεση παγίων μέσων, όπως και του τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ και δεν επιφέρει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στην εταιρεία.

Δίνονται μάλιστα συγκριτικά μεγέθη. Όπως αναφέρει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, η αντίστοιχη βραδινή ενημερωτική εκπομπή το 2017 κόστισε στην ΕΡΤ έως και 5.455 ευρώ το επεισόδιο, ενώ το 2019 που είχε ένα παρεμφερές κόστος με τη νέα παραγωγή (3.312 ευρώ), η βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ είχε έναν μόνο παρουσιαστή και όχι τέσσερις, όπως η νέα με την Τρέμη και το επιτελείο της.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι στο κόστος κάθε επεισοδίου της νέας εκπομπής έχει επιμερισθεί και η δαπάνη για την κατασκευή νέου σκηνικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια σύγχρονη οθόνη led, καθώς η ΕΡΤ ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που δεν διέθετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην εικόνα της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ
SHARE: