Καψής: Έως τις 27 Απριλίου η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ

Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι είπε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής σε ραδιοφωνικό σταθμό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές

Το αργότερο στις 27 Απριλίου θα αρχίσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5».

Ο Π. Καψής ρωτήθηκε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως ότου αρχίσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ και ειδικότερα για το θέμα των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, για να απαντήσει ότι δεν είναι αλήθεια πως δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε όλους ή ότι υπάρχουν καθυστερήσεις.

«Έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, πάνω από τα μισά του συνόλου των αποζημιώσεων. Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τα υπόλοιπα αφορά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα υπολογιστούν οι αποζημιώσεις βάσει ενιαίου μισθολογίου» σημείωσε.

Ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης παραδέχθηκε πάντως ότι το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου δεν είχε εφαρμοστεί στην ΕΡΤ, καθώς και ότι δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τις άδειες των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τη λίστα για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ που είδε το φως της δημοσιότητας για λίγη ώρα στο επίσημο site, χωρίς να έχει δοθεί έγκριση, και μέσα σε λίγη ώρα αποσύρθηκε, ο κ. Καψής έκανε λόγο για «πολύ δυσάρεστο για όλους» περιστατικό.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κάποιοι μπήκαν και πήραν» τα στοιχεία, ενώ πιθανολόγησε ότι η διαρροή έγινε από το δημόσιο τομέα κι όχι την ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει το έργο της σύνταξης των καταλόγων μετά τη μοριοδότηση.

Ο υφυπουργός παρατήρησε ότι η διαφοροποίηση μεταξύ της λίστας που διέρρευσε με την τελική λίστα που δημοσιοποιήθηκε προέκυψε από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος πιστοποιητικών και όπως διαπιστώθηκε το 30% των υποψηφίων δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη θέσεων από τη ΝΕΡΙΤ για συμβάσεις έργου, ο κ. Καψής τόνισε ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται μόνο για εκπομπές και πως όταν η σύμβαση της εταιρίας παραγωγής της συγκεκριμένης εκπομπής με τη ΝΕΡΙΤ λήξει, οι συμβασιούχοι αυτοί θα φύγουν. 

Ερωτηθείς για τα προσωπικά του σχέδια μετά την ολοκλήρωση του έργου του στη ΔΤ και κατά πόσο θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Π.Καψής δήλωσε ότι «έχει πέσει μια τέτοια ιδέα, αλλά το μείζον είναι να υπάρξει συμφωνία για την κεντροαριστερά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ
SHARE: