Κασσίμης κατά διαγραφών στην ΕΣΗΕΑ. Κατέθεσε την ταυτότητά του

Συν. τύπου για την παρουσίαση του Ελληνορθόδοξου σχολείου στη Λουσάκα της Ζάμπιας. Στη φωτό ο υφ. Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης. (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI)
Συν. τύπου για την παρουσίαση του Ελληνορθόδοξου σχολείου στη Λουσάκα της Ζάμπιας. Στη φωτό ο υφ. Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης. (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κατέθεσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Θεόδωρος Κασσίμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαγραφές δημοσιογράφων

Ένας ακόμη παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην υπουργός, ο Θεόδωρος Κασσίμης "κατάθεσε την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ", σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαγραφή από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των τριών δημοσιογράφων, Σταμάτη Μαλέλη, Άρη Πορτοσάλτε και Νίκου Κονιτούπουλου, για την την στάση που είχαν κρατήσει στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Την επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο κ. Κασσίμης αναφέρει: «...επειδή πολύ φοβούμαι ότι το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η απαίτηση να τοποθετηθεί Κυβερνητικός Επίτροπος σε όποιο μέσο αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της Τουρκίας του κ. Ερντογάν, σας ζητώ να δεχθείτε την ανάκληση της ιδιότητας μου ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέχρις ότου η διοίκηση του συνδικαλιστικού μας οργάνου καταγγείλει τις ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του Π.Σ. ή το αντιδημοκρατικής και ανελεύθερης νοοτροπίας σημερινό Π.Σ. εκδιωχθεί, με την ψήφο των ελεύθερων δημοσιογράφων, στις επόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Κασσίμης αναφέρει: «Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ενώ ήμουν εκλεγμένος εκπρόσωπος της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όταν, το 1984, τοποθετήθηκα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, παραιτήθηκα αμέσως, δηλώνοντας ότι θεωρώ ασυμβίβαστο να διατηρώ ταυτόχρονα τις δύο αυτές ιδιότητες οι οποίες μπορεί να μου δημιουργούσαν συνειδησιακό πρόβλημα, ερχόμενη σε αντίθεση η κομματική με τη συνδικαλιστική μου δράση ή αντίστροφα».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Ποτάμι φέρνει στην Κομισιόν τη διαγραφή Ελλήνων δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

Η χαμένη τιμή των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας

SHARE:

24Media Network