Καταγγελία της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών για την ΕΡΤ

Για 14η ημέρα παραμένουν οι εργαζόμενοι στο ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής,που βρισκεται υπό κατάληψη,μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση,Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Για 14η ημέρα παραμένουν οι εργαζόμενοι στο ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής,που βρισκεται υπό κατάληψη,μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση,Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι αναφέρουν οι Ευρωπαίοι κινηματογραφιστές για το "μαύρο" στην ΕΡΤ

Επιστολή καταγγελίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών (FERA).

Αναλυτικά η καταγγελία:

"ΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Όλες οι Δημοκρατίες χρειάζονται πλουραλισμό στα ΜΜΕ, αν θέλουν να επιβιώσουν και η Ελλάδα, "μητέρα" της Δημοκρατίας στην Ευρώπη δεν αποτελεί εξαίρεση. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς η Ελλάδα χρειάζεται τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα περισσότερο από ποτέ, αν το ζητούμενο είναι η συναίνεση και η ελπίδα.

Ο ελληνικός λαός δικαιούται τη συνέχιση της ενημέρωσης και του οπτικοακουστικού πολιτισμού, τα οποία μόνο μία λειτουργούσα ΕΡΤ μπορεί να του προσφέρει. Οι Έλληνες κινηματογραφιστές δεν μπορεί αυθαίρετα να παρεμποδίζονται στην παραγωγή ταινιών και προγραμμάτων. Ο πολιτισμός και ο ελεύθερος λόγος δεν αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση, χωρίς αυτά η Δημοκρατία θα ατονήσει.

Οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ μπορεί να είναι αναγκαίες, αλλά το κλείσιμο είναι επικίνδυνο και συνιστά βήμα αυθαιρεσίας. Οι κινηματογραφιστές της Ευρώπης, μέσω της FERA, καλούν τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα και όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, για να επαναφέρει στη ζωή αυτό το πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Υπογράφεται από: Πρόεδρο επί τιμή, Σερ Άλαν Πάρκερ

Τα μέλη του Συμβουλίου   

Μάρκο Μπελόκιο

Κλερ Ντενίς

Ανιέσκα Ολλάν

Νιλ Τζόρνταν

Ιστβαν Ζάμπο".

Σημειώνεται ότι η FERA, Ομοσπονδία των Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών, είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός 39 Εθνικών Ενώσεων Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης από 29 χώρες της Ευρώπης και εκφράζει την ανεξάρτητη φωνή 20.000 Ευρωπαίων Σκηνοθετών.

SHARE:

24Media Network