Κλείνουμε TV, ανοίγουμε Βιβλίο

default image


Βιβλίο

Σήμερα 3/5 στις 20.00 το βράδυ, ανοίγει τις πύλες της η 30η έκθεση βιβλίου, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 300 εκδότες από Ελλάδα και Κύπρο, 254 περίπτερα. Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 14 Μαΐου. Καλές βόλτες και καλό διάβασμα.

Synch
Το φετινό Synch Festival θα πραγματοποιηθεί στις 22-23-24 Ιουλίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στο ίντερνετ
Μπελάδες για το Digg.com, ένα από τα δημοφιλέστερα Web 2.0 σάιτ, γιατί αρνήθηκε (αρχικά) να κατεβάσει ένα post που αναγραφόταν ένας κωδικός 32 ψηφίων, που με αυτόν μπορεί κάποιος να ξεκλειδώσει την προστασία που έχουν τα HD-DVD. Οι χρήστες του digg απαίτησαν να μείνει πάνω το post, αλλά μετά τις πιέσεις εταιρειών κατά της πειρατείας, οι υπεύθυνοι του σάιτ κατέβασαν όσα post μπόρεσαν, που περιείχαν τον περίφημο κωδικό. Τελικά σταμάτησαν να σβήνουν σελίδες και άρθρα και κατέληξαν πως θα αφήσουν ότι υπάρχει πάνω και θα δεχτούν τις συνέπειες. Η συνέχεια στα δικαστήρια;

Jetlag
Αυτόνομο πλέον στα περίπτερα με 2 ευρώ, το ένθετο περιοδικό της κυριακάτικης εφημερίδας ‘Άρθρο’.

Παγκόσμια Ημέρα
Ελευθερίας του Τύπου σήμερα και σύμφωνα με την έκθεση της Freedom House τα στοιχεία για το 2006 δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά. Οι 5 χειρότερες χώρες όσο αφορά την ελευθερία του Τύπου είναι οι Βιρμανία, Κούβα, Λιβύη, Βόρειος Κορέα και Τουρκμενιστάν (πηγή Ναυτεμπορική).

Καθημερινή
Και επίσημα πλέον, ο Α. Καρκαγιάννης είναι ο εκδότης της Καθημερινής, ενώ ο Α. Παπαχελάς διευθυντής της.

Σινεμά
Την επόμενη εβδομάδα, έχει πρεμιέρα στις ΗΠΑ η ταινία ‘ Goodbye Bafana‘. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός ρατσιστή φρουρού φυλακών που ο φυλακισμένος που είχε στη δικαιοδοσία του για 20 χρόνια… ήταν ο Νέλσον Μαντέλα. Στο ρόλο του Αφρικανού ηγέτη, ο Dennis Haysbert (ο περίφημος President Palmer από τη σειρά 24).

Πέρυσι
Τις πρώτες μέρες του Μαΐου πέρυσι, γράφαμε για τις αντιδράσεις που έφερε η προβολή της ταινίας ‘Κώδικας Ντα Βίντσι’, για το κλείσιμο της εφημερίδας ‘Press Time’, για τα 10 χρόνια του ‘Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα’.

Google
Στο google.com πλέον υπάρχει στα αριστερά ένα side bar, με πρόσθετες επιλογές στην αναζήτηση που κάνουμε, με τίτλους Images, Video, Blogs, News, Maps κλπ., κάνοντας το ψάξιμο λίγο πιο εύκολο και οργανωμένο.

Νέες κινηματογραφικές ταινίες

Spiderman 3 – Οι περιπέτειες του Spiderman συνεχίζονται με τον ήρωα πιο σκοτεινό από ποτέ.
The Dead Girl – Κοινωνικό δράμα με πολύ καλό καστ: Τόνι Κολέτ, Τζέιμς Φράνκο, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπρίτανι Μέρφι, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Τζός Μπρολίν.
The Magic Flute – Η μεταφορά της όπερας του Μότσαρτ στο πανί, με φόντο τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Mala Noche – Η πρώτη ταινία του Γκας Βαν Σαντ (1985 – ασπρόμαυρη).

Ελευθεροτυπία
Άλλαξε και τυπικά το διοικητικό καθεστώς της Ελευθεροτυπίας και πλέον φαίνεται και στην ούγια, με το όνομα του Σεραφείμ Φυντανίδη να είναι απών.

Euroleague
Σε 163 χώρες θα μεταδοθούν οι αγώνες του Final Four της Αθήνας.

Κύπελλο Ουέφα
Βέρντερ Βρέμης – Εσπανιόλ, MEGA στις 21.45.
Σεβίλλη – Οσασούνα, Σπορ+, στις 21.45.

Φωτό της ημέρας
30 εκατ. δολάρια εισπράξεις είχε χθες η πρεμιέρα του ‘ Spiderman 3‘ σε 16 χώρες εκτός ΗΠΑ (μεταξύ τους Γαλλία, Ιταλία, Χονγκ Κονγκ). Αναμένεται πως θα είναι μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως.

Π.Β.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα