Κρέτσος: Το 2018 η Ελλάδα επενδύει στην οπτικοακουστική παραγωγή

Παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. Τα στοιχεία από την πρώτη φάση λειτουργίας της νέας πλατφόρμας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. Τα στοιχεία από την πρώτη φάση λειτουργίας της νέας πλατφόρμας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παρουσίασε τον προγραμματισμό για τη στήριξη του χώρου των video games και του animation και τόνισε ότι σε πρώτη φάση έχουν εκταμιευθεί 75 εκατ. ευρώ για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού

«Προχωράμε δυναμικά στον χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής» τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος παρουσίασε σήμερα τα πλάνα της ΓΓΕΕ για τη στήριξη του χώρου των video games για το 2018.

Με το νέο νομοσχέδιο για την οπτικοακουστική παραγωγή, πρόσθεσε ο κ. Κρέτσος, έχουν ήδη εκταμιευθεί 75 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των παραγωγών με στόχο τη δυναμική υποστήριξη του κλάδου από την Πολιτεία. Η Ελλάδα αρχίζει και γίνεται ελκυστική στον τομέα, τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για μια χαμένη ευκαιρία, η οποία δεν είχε αξιοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

ADVERTISING

«Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους νέους παραγωγούς» επεσήμανε ο Λ. Κρέτσος, προσθέτοντας ότι και το 1,5 % που θα προσφέρουν τα νέα αδειοδοτημένα κανάλια και το νέο απλοποιημένο πλαίσιο θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται ανάμεσα σε νέους φίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του animation και των video games σημειώνοντας ότι αυξάνονται οι δράσεις και οι πόροι για τον κλάδο. Ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι η οπτικοακουστική βιομηχανία αγγίζει παγκοσμίως τα 2,3 τρισ. ευρώ με δράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν και εκπαιδευτικά για την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΓΓΕΕ με το υπουργείο Παιδείας για την υλοποίηση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο, τα οποία αφορούν 150 φοιτητές και 50 εκπαιδευτικούς, στον χώρο των video games και της τέχνης του animation.

Επίσης, ο κ. Κρέτσος ανέφερε τη συνεργασία της ΓΓΕΕ με τον καθηγητή Γιώργο Γιαννακάκη για την ανάπτυξη του πρώτου «καλοκαιρινού σχολείου» στα video games το οποίο θα λάβει χώρα τον Μάιο στα Χανιά, ενώ η ΓΓΕΕ θα προσφέρει και 3 υποτροφίες.

Ο κ. Κρέτσος μίλησε για την ελληνική συμμετοχή στο Global game jam και την 6η διοργάνωση σε ελληνικό έδαφος, για δράσεις εξωστρέφειας όπως το Enterprise Greece όπου Έλληνες δημιουργοί θα ταξιδέψουν τις ιδέες τους στον κόσμο. Η Ελλάδα θα συμμετέχει και φέτος στο White Nights στην Πράγα, στο φεστιβάλ κινουμένου σχεδίου στο Ανεσί της Γαλλίας, στο Nordic Games στο Μάλμε της Σουηδίας όπου η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει και το πρώτο βραβείο με το video game ''Προμηθέας''. Επίσης, μίλησε για τη συνεργασία με την Κύπρο και το Cuprys comicon το οποίο εισάγει τους δημιουργούς στον χώρο της ποπ κουλτούρας κ.ά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος παραγωγών και δημιουργών του χώρου οι οποίοι ευχαρίστησαν τον γγ Ενημέρωσης για την ενεργή δράση που ανέλαβε η Πολιτεία για να στηρίξει την οπτικοακουστική παραγωγή και ουσιαστικά τα ελληνικά «μυαλά» που δημιουργούν εδώ και χρόνια στον χώρο των video games και των κινουμένων σχεδίων.

SHARE:

24Media Network