Μαέβιους Παχατουρίδης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον καλλιτέχνη των ΑΜΑΝ

Μαέβιους Παχατουρίδης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον καλλιτέχνη των ΑΜΑΝ

Με αφορμή την ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου Γ. Λοβέρδου - που κανείς δεν κατάλαβε αν τρολάρει ή όντως μπερδεύει τον οικονομολόγο Σερζ Λατούς - το News 24/7 ανασύρει τις καλύτερες ιστορίες του διαβόητου καλλιτέχνη των Α.Μ.Α.Ν.

Viral στα social media έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ και δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου προκάλεσε κύμα σχολίων καθώς σε αυτή φάνηκε να “μπερδεύει” τον γνωστό φιλόσοφο και οικονομολόγο Σερζ Λατούς με τον διαβόητο καλλιτέχνη Μαέβιους Παχατουρίδη, μία περσόνα των θρυλικών Α.Μ.Α.Ν., που είχε υποδυθεί ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Την ανάρτηση ο κ. Λοβέδρος συνόδευσε με το εξής κείμενο: «Αυτός είναι ο γάλλος οικονομολόγος Σερζ Λατούς, που θαυμάζουν ο Τσίπρας και οι σύντροφοι του; Που τους εμπνέει τον όρο “ολιγαρκής (λιτή) αφθονία” και υποστηρίζει την…”απο ανάπτυξη”! Τι ζούμε, φίλοι; Δεν μπορεί να είναι πραγματικά όλα αυτά. Μάλλον βιώνουμε κάποιον συλλογικό, ψυχεδελικό εφιάλτη…».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σερζ Λατούς αποτέλεσε το σημερινό αντικείμενο συζήτησης της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη με τους δημοσιογράφους, καθώς ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε τον γνωστό οικονομολόγο για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα tweet του.

Το tweet του κυρίου Μητσοτάκη:

Η απάντηση του πρωθυπουργού:

Με αφορμή το post του Γ. Λοβέρδου – που κανείς δεν κατάλαβε αν τρολάρει ή όντως μπερδεύει τον οικομολόγο Σερζ Λατούς – το News 24/7 ανασύρει τις καλύτερες ιστορίες του διαβόητου καλλιτέχνη των Α.Μ.Α.Ν.:

1. Η μοναξιά της αγελάδας

Ίσως να αποτελεί ως χαρακτήρας το άκρο αντίθετο του «εκρηκτικού» Σωτήρη Καλυβάτση: Ο καλλιτέχνης Μαέβιους μιλούσε πάντα σε πολύ ήρεμους τόνους και φιλοτεχνούσε κυρίως ολόλευκους καμβάδες στους οποίους κεντρική θεματολογία ήταν οι (απούσες) αγελάδες και τα (φαγωμένα) λιβάδια…

2. Είναι θαυμαστής της Έλενας Παπαρίζου…

Μπορεί όπως δηλώνει να έχει λατρέψει τον Πλάτωνα, να έχει ταξιδέψει με την ποίηση της Σαπφούς, να έχει ανατριχιάσει με τον Όμηρο και να έχει συγκλονιστεί από τον Αριστοφάνη, όμως το τραγούδι “My Number One” της Έλενας Παπαρίζου – που κέρδισε την πρώτη θέση στην Eurovision το 2004 – κυριολεκτικά τον “μυρμήγκιασε”, κυρίως λόγω των “ελληνικότατων” λέξεων που περιείχαν οι αγγλόφωνοι στίχοι όπως capricious, delicious… 

3. …αλλά και φανατικός θαυμαστής της Άννας Βίσση

Στους στίχους του “χρυσού” ελληνικού τραγουδιού της Eurovision, ο Μαέβιους Παχατουρίδης, γνωστός για την αναζήτηση κρυφών νοημάτων, διακρίνει (όπως δηλώνει στο παραπάνω βίντεο) ότι πίσω από τη λέξη vicious που χρησιμοποιεί η Ναταλία Γερμανού στους στίχους, υπάρχει ένας ξεκάθαρος φόρος τιμής στην Άννα Βίσση, την οποία αποκαλεί «θεά του ελληνικού πενταγράμμου» και υποκλίνεται.  

4.  Του αρέσουν οι ποιητικές βραδιές

Ο Μαέβιος Παχατουρίδης, θαυμαστής της αφαιρετικής τέχνης, τρέφει μεγάλη αδυναμία σε ποιήματα, που όπως και οι πίνακες του, δεν φανερώνουν τίποτα. Ακόμη και ένα ατυχές ρέψιμο ενός ποιητή, το βλέπει με τη δική του μοναδική ματιά σαν «ένα μεγάλο ευχαριστώ που λέει ο απλός άνθρωπος στον Δημιουργό του» που του δίνει ζωή:

5. Είναι θυμωμένος με τον νεοέλληνα

Στην εικαστική έκθεσή του «Καλοκαιρινή τριλογία στην άμμο: Ήλιος, Αρμύρα, Μπουκαδούρα», ο αντισυμβατικός καλλιτέχνης μέσω ενός φαλλικού γλυπτού του θέλησε να καταγγείλει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του νεοέλληνα που αδιαφορεί για τα πάντα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα