Μαύρο στο MEGA: Ως πότε θα εκπέμπει το μεγάλο κανάλι

Στιγμιότυπο από τα γραφεία έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA
Στιγμιότυπο από τα γραφεία έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA EUROKINISSI

Το MEGA μετράει τις τελευταίες του ώρες στον αέρα. Ποια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί ως το κλείσιμο της συχνότητας.

Η τελευταία πράξη του δράματος για το MEGA αναμένεται να γραφτεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) απέστειλε την απόφαση στο ΕΣΡ (Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο). Η καθαρογραμμένη απόφαση που δεν επιτρέπει στο μεγάλο κανάλι να εκπέμπει, καθώς δεν έχει μπει στη διαδικασία αδειοδότησησης ξεκλειδώνει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο Μαύρο στο MEGA.

Ενώ αρχικά φαινόταν πολύ πιθανό η αυλαία να πέσει ακόμη και το βράδυ της Τρίτης, φαίνεται πως η διαδικασία μπορεί να δώσει βραχύβια ζωή στο κανάλι για τρεις επιπλέον ημέρες. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ αποστέλλει την απόφαση στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) το πρωί της Τρίτης. Τελικός παραλήπτης η DIgea, ο πάροχος ψηφιακού σήματος, που οφείλει να κόψει το σήμα στο κανάλι.

ADVERTISING

MEGA: Το τέλος μιας πορείας 29 χρόνων

Η απόφαση έρχεται από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία καταλήγει στο ότι η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού από την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδηγεί και στο τέλος της 25ετους πορείας του. Το ΣτΕ, με απόφαση από τις 5 Οκτωβρίου, επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ' ιδίαν περιστάσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαύρο στο MEGA, MEGA TV, ΕΣΡ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαύρο στο MEGA: Το αντίο του Νίκου Χατζηνικολάου στο κανάλι που τον ανέδειξε

Το MEGA ζει και μετά το μαύρο - Σειρές και σόου που αντέγραψαν τα άλλα κανάλια

Μαύρο στο MEGA: Από τους "Απαράδεκτους" στο "Παρά Πέντε". 10 + 1 λατρεμένες σειρές του μεγάλου καναλιού

Μαύρο στο MEGA: Όταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου ανακοίνωνε "προσωρινό διάλειμμα" των ζωντανών εκπομπών

Στάση αναμονής στο ΕΣΡ για το "μαύρο" στο Mega

Μαύρο στο MEGA: Ως το βράδυ της Τρίτης το οριστικό φινάλε

24Media Network