MEGA: Με “Χάριτες”, “Δις Εξαμαρτείν” και “Απαράδεκτους”, λίγο πριν το “μαύρο”

MEGA: Με “Χάριτες”, “Δις Εξαμαρτείν” και “Απαράδεκτους”, λίγο πριν το “μαύρο”
Το πρώτο λογότυπο του MEGA, όπως προωτοσυστήθηκε στους τηλεθεατές

Με τρεις αγαπημένες σειρές επέλεξαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού να αποχαιρετήσουν το κοινό του.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Mega σταμάτησε στις 2.11 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο τηλεοπτικός σταθμός αποχαιρέτησε το κοινό του με τρεις από τις πιο αγαπημένες σειρές, τις “Τρεις Χάριτες” στις 21.00, το “Δις Εξαμαρτείν” στις 22.00 και τους “Απαράδεκτους” στις 22.50.

Υπενθυμίζεται ότι η Digea σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως εφόσον έχει λάβει την εντολή από το ΕΣΡ, θα προχωρήσει στην διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου, όπως και έγινε.

Δείτε την ανακοίνωση της DIGEA

H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018.

Το πρώτο λογότυπο του MEGA, όπως προωτοσυστήθηκε στους τηλεθεατές

Mega: Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του

Το χρονικό της απόφασης

Στις 5 Οκτώβρη, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατέληγε πως η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού από την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδηγεί και στο τέλος της 25ετους πορείας του. Η απόφαση εστάλη στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και από εκεί στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) και την Digea, που είναι υπεύθυνη για την μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος και η Εβελίνα Παπούλια, σε πάρτι για το τέλος των γυρισμάτων της σειράς "Δύο Ξένοι", 1999 Ευρωκίνηση

Λίγο πριν το Μαύρο στο Mega: Δυο Ξένοι: Δεν φαντάζεστε ποιοι ηθοποιοί είχαν επιλεγεί για τους ρόλους του Μαρκορά και της Κουντουράτου

Το ΣτΕ επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ’ ιδίαν περιστάσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα