Μια χρονιά κι έναν καιρό: Ακούστε αυτό το Σάββατο τα πιο σημαντικά ελληνικά τραγούδια για το 1977

Χαρούλα Αλεξίου
Χαρούλα Αλεξίου MOTIONTEAM

Με την μουσική χρονιά του 1977 καταπιάνεται η εκπομπή "Μια χρονιά κι έναν καιρό" με το Θανάση Κρεκούκια, αυτό το Σάββατο το βράδυ, από τις 22:00 έως τις 00:00.

Το Σάββατο 4/5, 22:00 – 00:00, η εκπομπή “Μια χρονιά κι έναν καιρό” με τον Θανάση Κρεκούκια επιστρέφει στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6 μετά τις διακοπές του Πάσχα και καταπιάνεται με την μουσική χρονιά του 1977. Μην την χάσετε..

Το 1977 ήταν μια ακόμα σημαντική χρονιά για την ελληνική μουσική. Τρία χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το πολιτικό τραγούδι παρουσιάζει μια σχετική ύφεση, με αρκετούς συνθέτες να "επιστρέφουν" σε λαϊκά έργα. Η Βίκυ Μοσχολιού ερμηνεύει Σπανό σε ένα υπέροχο άλμπουμ, ενώ ο Άκης Πάνου επιστρέφει δηλώνοντας "Παρών" με τον μοναδικό Μανώλη Μητσιά. Η Χαρούλα Αλεξίου παρουσιάζει τα "τραγούδια", μια μουσική της αυτοβιογραφία, ενώ η Μαρίζα Κωχ μελοποιεί για πρώτη φορά στίχους του Νίκου Καββαδία. Τα "Τραγούδια διαμαρτυρίας από όλο τον κόσμο" της Φαραντούρη, οι "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" του Μαρκόπουλου και τα "Τροπάρια για φονιάδες" του Μικρούτσικου, είναι η "προσφορά" του πολιτικού τραγουδιού μέσα στη χρονιά, ενώ ο Βασίλης Τσιτσάνης γράφει την τελευταία μεγάλη του επιτυχία με "Το βαπόρι απ΄ την Περσία".

Ο Πάριος και ο Πουλόπουλος κάνουν τεράστιες επιτυχίες με διασκευές ξένων τραγουδιών και ο Νίκος Ξυλούρης κάνει την έκπληξη, ερμηνεύοντας για πρώτη φορά λαϊκά τραγούδια (του Στέλιου Βαμβακάρη). Η Ελλάδα κατακτά την πέμπτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision με το "Μάθημα σολφέζ" και την τετράδα των Πασχάλη, Τόλη, Γουίλιαμς και Αργυράκη. Μητροπάνος, Μαρινέλλα, Κόκοτας, Βοσκόπουλος και Διονυσίου, συνεχίζουν στη "λεωφόρο" των σουξέ, κάνοντας μεγάλες επιτυχίες, ενώ σιγά-σιγά το σατιρικό τραγούδι πραγματοποιεί την εμφάνισή του με κυριότερο εκπρόσωπο τον Γιάννη Λογοθέτη, αλλά και τους Θέμη Ανδρεάδη, Νίκο Καρβέλα και Αντώνη Καλογιάννη. Μέσα στο 1977 πεθαίνει η Μαρία Κάλλας, μια από τις μεγαλύτερες ντίβες στην ιστορία της όπερας.

ADVERTISING

Στο πρώτο μέρος, αυτό το Σάββατο (4/5 22:00 – 00:00), θα ακούσουμε τα σημαντικότερα άλμπουμ του 1977, ενώ το επόμενο (Σάββατο 11/5, 22:00 – 00:00), στο δεύτερο μέρος, θα ασχοληθούμε με τα σημαντικότερα 45άρια, τις σημαντικότερες επετείους και θα ολοκληρώσουμε με τις μεγαλύτερες σε πωλήσεις εμπορικές επιτυχίες.

SHARE:

24Media Network