Μπορεί το Epsilon να διεκδικήσει ρόλο μεγάλου καναλιού;

Μπορεί το Epsilon να διεκδικήσει ρόλο μεγάλου καναλιού;
Το νέο λογότυπο του σταθμού Epsilon TV Epsilon TV

Αλλάζουν όλα εκ βάθρων στο κανάλι που φαίνεται να θέλει να αποτινάξει πλήρως από πάνω του την φυσιογνωμία της προηγούμενης περιόδου. Σειρές, reality και ντοκιμαντέρ έρχονται να οπλίσουν τον σταθμό που φιλοδοξεί να κερδίσει μια θέση στην κορυφή.

Ο Ιβάν Σαββίδης θα τον βάλει ως και όνομα να αλλάξει. Το νέο Epsilon, αυτό που θα δούμε από τη νέα σεζόν στους τηλεοπτικούς δέκτες μας θα είναι τόσο διαφορετικό, που πιθανότατα να μην φέρει ούτε τον ίδιο τίτλο. Οι συνεργάτες του καναλιού συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας με δημοσιογράφους και ξεδίπλωσαν το μεγαλεπήβολο και πλούσιο πρόγραμμα που ετοιμάζεται από φθινόπωρο.

Στην μία πλευρά της τραπέζης ο Τζόνι Καλλιμέρης, διευθύνων σύμβουλος του σταθμού και από την άλλη η υπεύθυνη Ψυχαγωγικού, Άλκηστις Μαραγκουδάκη έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για όσα αναμένεται να δούμε στο Epsilon. Πριν από όλα, οι συντελεστές του σταθμού ενημέρωσαν τους συντάκτες τηλεοπτικού ρεπορτάζ πως βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης νέου ονόματος. Τέτοια ήταν η ανάγκη της νέας διοίκησης να αλλάξει προφίλ και να αφήσει πίσω της την σημερινή κατάσταση..

Στιβαρή ενημέρωση

Στο πεδίο της ενημέρωσης δεν υπήρχαν πολλά και συγκεκριμένα που μπορούσε το κανάλι να ανακοινώσει. Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως το νέο ενημερωτικό κομμάτι του Epsilon θα στελεχωθεί από την αρχή, ενώ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα είναι πλήρως ανανεωμένο σε πρόσωπα και φιλοσοφία.

Τα στελέχη του σταθμού άφησαν ωστόσο να εννοηθεί πως πέραν των δελτίων, αναμένεται να δρομολογήσουν και ενημερωτικές εκπομπές, για τις οποίες όμως δεν είχαν να ανακοινώσουν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Πλούσια ψυχαγωγία

Από τη συζήτηση με την Άλκηστη Μαραγκουδάκη βγήκαν πολλές ειδήσεις για το νέο πρόσωπο του Epsilon στον ψυχαγωγικό τομέα. Το κανάλι θα επιστρέψει με βαρύ οπλισμό, τέσσερις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, τρία talent show, ένα ντοκιμαντέρ και ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ξένο πρόγραμμα.

Ας ξεκινήσουμε με το μοναδικό πρόσωπο που παραμένει στη θέση του που δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Καινούριου. Το πρωινό του σταθμού, μπορεί να κρατά την παρουσιάστρια, αλλά και τον αρχισυντάκτη (Θέμη Μάλλη), όμως σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπεύθυνη ψυχαγωγικού δεν θα θυμίζει σε τίποτα το πρόγραμμα που παρακολουθούμε καθημερινά στους δέκτες μας. Στόχος των ιθυνόντων είναι να απομακρυνθούν οι “κίτρινες” ενότητες με τα τηλεφωνήματα τηλεθεατών και τις “δραματοποιημένες ιστορίες” από το πρόγραμμα.

Στην μυθοπλασία το Epsilon μπαίνει στην αρένα με τέσσερα σίριαλ. Ένα καθημερινό σίριαλ δια χειρός Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος στο παρελθόν υπέγραφε τις επιτυχημένες σαπουνόπερες “Βέρα στο δεξί” και “Μυστικά της Εδέμ”, το οποίο και θα φέρει τον τίτλο “Ο πρίγκηπας της φωτιάς”.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Κυρίτσης, επιστρέφει στην τηλεόραση μέσα από την καθημερινή σειρά του Epsilon

Στην μικρή οθόνη επιστρέφει και ο Πάνος Κοκκινόπουλος με ένα από τα πιο αγαπημένα φορμάτ της ελληνικής τηλεόρασης. Το “Ου φονεύσεις”, είναι ουσιαστικά ένα remake των αγαπημένων “10η Εντολή” και “Κόκκινος κύκλος” με ιστορίες δολοφονιών βγαλμένες από την πραγματική ζωή.

Στιγμιότυπο από την επιστροφή της σειράς "10η Εντολή" στον Alpha πριν από μερικά χρόνια. Ο Κοκκινόπουλος επανέρχεται στην tv με το σίριαλ "Ου Φονεύσεις"

Εκτός από τα παραπάνω, την εβδομάδα του προγράμματος θα συμπληρώνουν δύο κωμικές σειρές, διασκευασμένες από αντίστοιχα σίριαλ του εξωτερικού. Την μεταφορά στην ελληνική τηλεόραση της χιλιανής κωμωδίας “Τσίπε Λίμπρε“, σε ελεύθερη μετάφραση “Ελεύθερη Ευκαιρία”, αναλαμβάνει από τη νέα σεζόν ο Βασίλης Θωμόπουλος, σκηνοθέτης δεκάδων επιτυχημένων σειρών για την ελληνική τηλεόραση (Συμμαθητές, Πενήντα – Πενήντα, Η Πολυκατοικία, Βότκα Πορτοκάλι κα.). Σύμφωνα με το στόρι, ένα ζευγάρι νιώθει πως η σχέση του βαλτώνει και αποφασίζει να δώσει χρόνο “χωριστά”, “την “Ελεύθερη Ευκαιρία” ώστε να ανανεωθεί η σχέση τους. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν στις ζωές τους μπαίνουν άνθρωποι με σαφές το ερωτικό ενδιαφέρον προς το πρόσωπό τους.

Μια ακόμη σειρά, διασκευή της ισραηλινής Ramzor που σημαίνει φανάρι (Traffic Light), σε σκηνοθεσία Βασίλη Κεχαγιά θα διερευνήσει τις ζωές τριών φίλων, η οποία χαρακτηρίζεται από τα χρώματα του φωτεινού σηματοδότη. Ο ένας (το κόκκινο) είναι παντρεμένος με παιδί, ο δεύτερος (πορτοκαλί) έχει μόνιμη σχέση και ο τρίτος (πράσινο) παραμένει ελεύθερεος και ωραίος χωρίς καμιά δέσμευση.

Στο πρόγραμμα του σταθμού θα δούμε όμως και ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ, κάτι που είχαμε χρόνια να δούμε στην ελληνική τηλεόραση. Πρόκειται για τους “πειρατές του Αιγαίου” ντοκιμαντέρ με την υπογραφή Γιώργου Αυγερόπουλου. Σύμφωνα μάλιστα με την Άλκηστη Μαραγκουδάκη, έχει ήδη δρομολογηθεί για την επόμενη σεζόν 2019-2020, ένα μεγαλεπίβολο σίριαλ, βασισμένο σε βιβλίο, το οποίο θα παρακολουθεί έναν μεγάλο έρωτα την εποχή της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πρόκειται για μια παραγωγή με γυρίσματα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, υπό την σκηνοθετική οδηγία του Μανούσου Μανουσάκη.

Τα talent show ξαναχτυπούν

Η Μαραγκουδάκη τόνισε πως μεγάλες εκπλήξεις μας περιμένουν και στο πεδίο των reality, talent show. Πέραν του X-Factor και του Love Is Blind που δεν αναμένονται άμεσα στο πρόγραμμα (η ίδια σχολίασε πως θέλει να περάσει κάποιο διάστημα για να μην κάψει τα πρότζεκτ), έρχονται στο κανάλι το “La Banda” και το “Project Runway”.

Το διάσημο talent show, X-Factor, θα επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση μέσα από το Epsilon

Από την αρχή κιόλας το κοινό κρατά στα χέρια του τη μοίρα των μελλοντικών popstars που θα δούμε στο La Banda. Ψηφίζοντας μέσω μιας εφαρμογής, έχουν τη δύναμη να δώσουν στον διαγωνιζόμενο την «έγκρισή» τους και να ξεκλειδώσουν την πόρτα που οδηγεί στο δωμάτιο των κριτών. Μέσα από μία πληθώρα εμφανίσεων τόσο ομαδικών ως group, όσο και ατομικών, οι διαγωνιζόμενοι φτάνουν στα όρια τους περνώντας από απαιτητικές δοκιμασίες: από το να ελέγχουν τη φωνή τους και να εκτελούν συγκεκριμένες χορογραφίες, μέχρι να σκηνοθετούν και να στήνουν τα δικά τους επαγγελματικά videos. Στόχος όλων να κερδίσουν τις καρδιές και τις ψήφους των θαυμαστών τους και τελικά να σχηματιστεί ένα γκρουπ με την “αφρόκρεμα” των διαγωνιζομένων.

Το show σχεδιαστών μόδας που μετρά πλέον 16 σεζόν στην Αμερική, με παρουσιάστρια την Χάιντι Κλουμ

Την ίδια ώρα, το αμερικάνικο show μόδας, Project Runway, που βρίσκεται ήδη στην 16η σεζόν του στο εξωτερικό, μια ιδιαίτερα ακριβή παραγωγή, έρχεται να αναδείξει τα δημιουργικά ταλέντα στο χώρο της μόδας. Σε ότι αφορά τους ανθρώπους μπροστά από τις κάμερες, η κα. Μαραγκουδάκη αρκέστηκε στο να αποκαλύψει πως συζητά με άνθρωπο της υψηλής ραπτικής που οι δημιουργίες του έχουν φτάσει ως και την απονομή των βραβείων Όσκαρ.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα