Ο κορονοϊός έγινε ντοκιμαντέρ και δίνει “Εξηγήσεις” στο Netflix

Ο κορονοϊός έγινε ντοκιμαντέρ και δίνει “Εξηγήσεις” στο Netflix
Στιγμιότυπο από το τρέιλερ

Μετά το "Pandemic", το Netflix προβάλλει ένα ακόμη ντοκιμαντέρ, επικεντρωμένο αυτή τη φορά στον νέο κορονοϊό που εντάσσεται στη σειρά "Explained".

Τον περασμένο Ιανουάριο, το ντοκιμαντέρ “Pandemic” κυκλοφόρησε στο Netflix χωρίς να κάνει ιδιαίτερο θόρυβο, σίγουρα όχι περισσότερο από αυτόν που είχε προκαλέσει παγκοσμίως η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Κίνα. Δύο μήνες αργότερα, το ντοκιμαντέρ έφτασε να συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών προϊόντων της πλατφόρμας, ενώ έδωσε και αρκετή τροφή για διάφορα συνωμοσιολογικά σενάρια. Κατά γενική ομολογία, θεωρήθηκε “προφητικό”.

Την ίδια ώρα, η πανδημία του νέου κορονοϊού απασχολούσε άλλους παραγωγούς (Vox Media) και σύντομα συμπεριλήφθηκε στο περιεχόμενο του Netflix και στο ντοκιμαντέρ “Explained” (Εξηγήσεις). Πρόκειται για μία σειρά επιστημονικών επεισοδίων με ευρεία θεματολογία, όπως η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, η διατροφή και τα όνειρα.

Με την εξάπλωση του κορονοϊού να έχει πλήξει την ανθρωπότητα, το Explained ήταν έτοιμο να υποδεχτεί, να προβάλλει και να εξηγήσει την πανδημία.

Το λογότυπο του ντοκιμαντέρ


Το το πρώτο επεισόδιο του “Coronavirus, Explained”, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και ακολουθεί σε διάρκεια τα προηγούμενα μικρού μήκους επεισόδια (μικρότερα της μισής ώρας) ξεκινά με τις ανακοινώσεις ηγετών, που δείχνουν να υποτιμούν ή να μην έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας του νέου κορονοϊού. Οι ίδιοι εμφανίζονται πιο ανήσυχοι λίγο αργότερα στο ντοκιμαντέρ, αλλάζοντας στάση αφού είχαν πλέον αντιληφθεί τον κίνδυνο του ιού και το μέγεθος της τραγωδίας.

Ο Μπιλς Γκέιτς, καθηγητές και γιατροί εμφανίζονται συχνά στο πρώτο επεισόδιο, μιλώντας, εξηγώντας και αναλύοντας στοιχεία που προβάλλει το ντοκιμαντέρ: Ο τρόπος που μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων, ο τρόπος που προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα, εξηγήσεις για την προέλευσή του και τον συσχετισμό του με ζώα, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά και σε παλαιότερες πανδημίες, όπως αυτή του 1918, αλλά και του SARS.

Δείτε το τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου, με τα δύο επόμενα να είναι προγραμματισμένα για το ερχόμενο καλοκαίρι:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα