Οι πιο δημοφιλείς instagramers του Νοεμβρίου – Οι παρουσίες “έκπληξη”

Οι πιο δημοφιλείς instagramers του Νοεμβρίου – Οι παρουσίες “έκπληξη”
Γιάννης Αντετοκούμπο AP

Αυτοί είναι οι 15 κορυφαίοι Instagramers, τα ενδιαφέροντά τους και η θεματολογία του περιεχομένου που επιλέγουν.

Διεθνείς αθλητές και τηλεπερσόνες κατακλύζουν το top 20 του ελληνικού Instagram. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο σαφώς ενισχυμένος από την Αμερικανική αγορά προηγείται με κάτι παραπάνω από 6 εκατομμύρια followers. Ακολουθούν ο Άκης Πετρετζίκης με 1,2 εκατομμύρια ενώ ο Αντρέας Γεωργίου έρχεται 3ος με 1,1 εκατομμύρια χρηστών να τον ακολουθούν.

Antetokoubros & Tsitsipas αποτελούν τις εξαιρέσεις σε ένα top 20 που απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από πρόσωπα – celebrities που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη δημοσιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι 12 από τους 20 βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ενεργή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης.

Διεθνείς αθλητές & τηλεπερσόνες κατακλύζουν το top 20 του ελληνικού Instagram. palopro.io

Trap & Fashion TV οι μεγαλύτερες τάσεις της ελληνικής αγοράς

Παρακολουθώντας τα trending accounts και τους λογαριασμούς με τη μεγαλύτερη αύξηση το τελευταίο 6μηνο στη πρώτη θέση βλέπουμε τον Αλέξανδρο Τσουβέλα, έναν stand up comedian με τεράστιο hype τους τελευταίους μήνες. Mente Fuerte, Toquel & FY συνεχίζουν να αυξάνουν τους followers τους, επιβεβαιώνοντας ότι η trap παραμένει ένα τεράστιο trend που συνεχίζεται.

Τέλος Aggelos Bratis, Aggelos Potamianos and Filio Sarantinou μπαίνουν στους top 10 growing ενισχυμένοι από τη συμμετοχή τους στο GNTM & Shopping Star για την τελευταία.

Trap & Fashion TV οι μεγαλύτερες τάσεις της ελληνικής αγοράς για το τελευταίο 6μηνο palopro.io

Τι επαγγέλλονται οι κορυφαίοι Έλληνες Instagrammers;

Αναλύοντας τα δεδομένα από το Ελληνικό Instagram με τη χρήση του μοναδικού εργαλείου της Paloservices Influencers’ Evaluation Tool, εξετάσαμε το “οικοσύστημα” των κορυφαίων Influencers τόσο ως προς τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες όσο και ως προς τις θεματικές ενότητες για τις οποίες ‘μιλούν’.

Ένας στους 2 Instagrammers (54%) ανήκουν στους “παραδοσιακούς” celebrities καθώς είναι είτε ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα ή παρουσιαστές. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει ακόμα ένα 50% (περίπου) που δεν θα είχε τη δυνατότητα άμεσης επαφής με το ελληνικό κοινό χωρίς τη χρήση των social media, για παράδειγμα ένα 17% των Instagrammers είναι οι Youtubers & Bloggers ενώ το 27% αποτελείται από επαγγέλματα που προωθούν άμεσα τη δουλειά τους μέσω του Instagram χωρίς την απαραίτητη χρήση των παραδοσιακών μέσων, όπως αθλητές, μάγειρες, φωτογράφοι, σχεδιαστές κλπ.

Tι επαγγέλλονται και γιατί μιλούν οι κορυφαίοι Έλληνες Instagrammers palopro.io

Μόδα, ομορφιά και οικογένεια το τρίπτυχο της επιτυχίας

Σύμφωνα με τα θέματα που επικοινωνούν οι Έλληνες Instagrammers αλλά και με βάση τον αριθμό των followers του καθενός, καταγράφονται στο σύνολο τα ενδιαφέροντα του ελληνικού Instagram. Η μόδα και η ομορφιά (beauty & makeup) αποτελούν το no 1 ενδιαφέρον στην αγορά. Ακολουθούν τα θέματα γυμναστικής και sport – με το basketball να ξεχωρίζει πιο πολύ σε σχέση με άλλα- ενώ και η οικογένεια αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ενδιαφέροντα για τους χρήστες.

Μόδα, Ομορφιά και Οικογένεια το τρίπτυχο της επιτυχίας για έναν Instagrammer palopro.io

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα