Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωνσταντινίδης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωνσταντινίδης

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης είχε ενεργό δράση στην Εθνική Αντίσταση, ενώ διετέλεσε και διευθυντής της εφημερίδας Αυγή μετά την πτώση της δικτατορίας

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, ιδιαίτερα γωνστός για τη δράση του στο χώρο της αριστερής δημοσιογραφίας. Ο δημοσιογράφος συμμετείχε στην αντίσταση μέσα από τις αριστερές οργανώσεις του παροικιακού πολιτισμού στην Αίγυπτο. Μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα υπήρξε δραστήριο στέλεχος της ΕΔΑ, ενώ έλαβε μέρος και στην αντιστασιακή δράση ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών. Αποτέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΑΕΜ, υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές της έκδοσης και διακίνησης του παράνομου αντιστασιακού τύπου και με τη μεταπολίτευση υπήρξε από τους πρωτεργάτες της επανέκδοσης της "Αυγής".

Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, για πολλά χρόνια υπήρξε συντονιστής των δημοσιογραφικών δυνάμεων της ανανεωτικής Αριστεράς, εμπνευστής και οργανωτής αγώνων και συνδικαλιστικών επιτυχιών του κλάδου.

Τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους με επίσημες ανακοινώσεις τους στην οικογένεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 3.15 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Left.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network