Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρόμπερτ Φισκ

Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρόμπερτ Φισκ
Ρόμπερτ Φισκ Twitter

Διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος, ένας από τους πιο γνωστούς πολεμικούς ανταποκριτές, ο Ρόμπερτ Φισκ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών. "Είναι δουλειά του δημοσιογράφου να είναι μάρτυρας της ιστορίας", είχε πει.

Έφυγε από τη ζωή από εγκεφαλικό σε ηλικία 74 ετών ο διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, με πολλά βραβεία και πλούσιο συγγραφικό έργο, Ρόμπερτ Φισκ.

Γεννημένος στο Μέιντστοουν του Κεντ, ο Ρόμπερτ Φισκ υπήρξε ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή για την εφημερίδα The Independent για περισσότερα από τριάντα χρόνια με βασική του έδρα τη Βηρυτό. Έγραψε αρκετά βιβλία και έχει περιγράψει πολλούς πολέμους και ένοπλες συρράξεις.

“Είναι δουλειά του δημοσιογράφου να είναι μάρτυρας της ιστορίας. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να μας ενδιαφέρει ο εαυτός μας. Είμαστε εδώ για να βρεθούμε όσο πιο κοντά μπορούμε, σε ένα κόσμο που δεν είναι τέλειος, στην αλήθεια και να την αποκαλύψουμε”, συνήθιζε να λέει.

Ο Φισκ κατέγραψε τις διαμάχες στη Βόρεια Ιρλανδία τη δεκαετία του 1970, την Πορτογαλική Επανάσταση του 1974, τον εμφύλιο πόλεμο του Λιβάνου, την Ιρανική επανάσταση του 1979, τον Σοβιετικό Πόλεμο στο Αφγανιστάν, τον Πόλεμο Ιράν-Ιράκ, τον Πόλεμο του Κόλπου, τον Πόλεμο της Βοσνίας, τον εμφύλιο πόλεμο της Αλγερίας, τον Πόλεμο του Κοσόβου, τον πόλεμο στο Αφγανιστάν το 2001 και την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Μιλούσε την Αραβική γλώσσα και ήταν ένας από τους λίγους δημοσιογράφους της Δύσης που πήραν συνέντευξη από τον Οσάμα μπιν Λάντεν και μάλιστα τρεις φορές, ανάμεσα στο 1993 και στο 1997. Εχει λάβει τα περισσότερα βρετανικά και διεθνή βραβεία δημοσιογραφίας από κάθε άλλο ξένο ανταποκριτή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα