Πτώχευσε η ΧΚ Τεγόπουλος. Ο σύνδικος θα αποφασίσει για το τι θα γίνει με τον τίτλο της "Ελευθεροτυπίας"

Πτώχευσε η ΧΚ Τεγόπουλος. Ο σύνδικος θα αποφασίσει για το τι θα γίνει με τον τίτλο της "Ελευθεροτυπίας"

Δεκτό το αίτημα εταιρείας στην οποία όφειλε χρήματα η ΧΚ Τεγόπουλος. Συνεχίζει να κυκλοφορεί κανονικά η "Ελευθεροτυπία"

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, το δικαστήριο απεδέχθη το αίτημα εταιρείας στην οποία η ΧΚ Τεγόπουλος  όφειλε χρήματα να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλείται το δικαστήριο να ορίσει σύνδικο και ουσιαστικά από αυτόν εξαρτώνται όλα καθώς θα είναι ο διαχειριστής όλων των περιουσιακών  στοιχείων της εταιρείας και θα επιχειρήσει να τα αξιοποιήσει ώστε να εκπληρώσει κατά το δυνατόν οφειλές σε δημόσιο, εργαζομένους και ιδιώτες

Υπάρχει περίπτωση ο σύνδικος να θέλει να κρατήσει τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας. Ή να τον εκποιήσει άμεσα. Πιθανότατα, αν προχωρήσει σε πλειστηριασμό να αφήσει στην εταιρεία "Τρίτη όψη" του δικηγόρου  Χάρη Οικονομόπουλου, να συνεχίσει να εκδίδει την εφημερίδα  "Ελευθεροτυπία", προκειμένου να μη χαθεί η εμπορική αξία του τίτλου.

Πιο πολύπλοκλα είναι τα πράγματα για τους εργαζομένους. Οι παλιοί θα διεκδικήσουν τις οφειλές από τον σύνδικό και  την εκποίηση της περιουσίας που θα γίνει. Αυτοί που συμμετέχουν στην  έκδοση της εφημερίδα  υπό την τρίτη όψη είναι πιο περίπλοκο γιατί έχουν υπογράψει ατομικές συβάσεις.

SHARE:

24Media Network