Στην αναμονή η αντικατάσταση του προέδρου της ΕΕΤΤ

2-6-2011-ΑΘΗΝΑ-Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει το 6ο Διεθνές της Συνέδριο με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης».Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Σπύρου Βούγια (φωτογραφία).(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
2-6-2011-ΑΘΗΝΑ-Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει το 6ο Διεθνές της Συνέδριο με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης».Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Σπύρου Βούγια (φωτογραφία).(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Εγκρίθηκαν οι δύο υποψήφιοι για τη θέση των αντιπροέδρων της Επιτροπής - Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επέμεινε στην ανάγκη άμεσης τοποθέτησης του κ. Μασέλου

Της Μαρίας Λιλιοπούλου

Σε... αναμονή έχει τεθεί η αντικατάσταση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημήτρη Τσαμάκη καθώς χθες δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης του προτεινόμενου από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για τη θέση του προέδρου, Κωνσταντίνου Μασέλου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

ADVERTISING

Η εμπλοκή, η οποία δημιουργήθηκε αφορούσε στο εάν έχει λήξει η όχι η θητεία του κ. Τσαμάκη. Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια της θητείας της διοίκησης της ΕΕΤΤ είναι 4ετής. Έτσι από την Επιτροπή Θεσμών εγκρίθηκαν χθες οι δύο υποψήφιοι για τη θέση των αντιπροέδρων της Επιτροπής. Πρόκειται για την Αγγελική Σγώρα, δρ του Πανεπιστημίου Πειραιά, η οποία θα αναλάβει τον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και τον Δρ Σπύρο Παντελή, ο οποίος θα αναλάβει τον Τομέα των Ταχυδρομείων.

Ωστόσο η κατάσταση δεν ξεκαθαρίστηκε σε ο,τι αφορά στη λήξη της θητεία του έως πρότινος προέδρου της ΕΕΤΤ, Δημήτρη Τσαμάκη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετα τους δύο αντιπροέδρους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επέμεινε στην ανάγκη άμεσης τοποθέτησης του κ. Μασέλου με βασικό επιχείρημα ότι η Επιτροπή έχει ένα απολύτως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, που αφορούν μεταξύ άλλων το ψηφιακό ραδιόφωνο και το χάρτη συχνοτήτων.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι οι θητείες των μελών της Επιτροπής θα πρέπει να συμβαδίζουν.

Ωστόσο η Επιτροπή της Βουλής δε γνωμοδότησε χθες καθώς πολλά μέλη της επεσήμαναν ότι κάτι τέτοιο ενέχει νομικούς κινδύνους σημειώνοντας ότι ο κ. Τσαμάκης έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, θεωρώντας παράνομη την απομάκρυνσή του από την Ανεξάρτητη Αρχή πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών.

Συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως «το ζήτημα είναι βαθιά νομικό», ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης από την ΝΔ, υπέβαλε την πρόταση να γνωμοδοτήσει για το θέμα της θητείας των μελών των μη συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής και μετά να γίνει η ακρόαση του κ. Μασέλου.

Τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία θα ζητήσει άμεσα, πάντως, και η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής προκειμένου να στοιχειοθετήσει την αντικατάσταση του κ. Τσαμάκη.

SHARE:

24Media Network