Στο κενό οι προσφυγές Προκοπάκη για τη ΝΕΡΙΤ

Μικρόφωνο με το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μικρόφωνο με το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε εαυτώ αναρμόδιο και υποστήριξε ότι το ζήτημα για την παύση του Γ. Προκοπάκη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να κριθεί από Πολιτικά Δικαστήρια

Στα Πολιτικά Δικαστήρια και όχι στο Συμβούλιο της Επικρατείας έπρεπε να καταφύγει τελικά ο  ο τέως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) Γεώργιος Προκοπάκης.

Αυτό αποφάνθηκε τελικά το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου ο Γ. Προκοπάκης είχε καταθέσει συνολικά τρεις προσφυγές, με τις οποίες ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ με τις οποίες:

1. Παύθηκε ο ίδιος από τις θέσεις του  πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου,

2. Υπήρξε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του  πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου και

3. Διορίστηκε ο  Πέτρος Μάης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Ειρήνη Σάρπ και εισηγητή το Σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, με τις υπ' αριθμ.  1659-1661/2015 αποφάσεις του, απέρριψε και τις τρεις προσφυγές του κ. Προκοπάκη.

Το ΣτΕ αποφάσισε ότι οι αποφάσεις του εποπτικού συμβουλίου της  ΝΕΡΙΤ λόγω του διφυούς  νομικού χαρακτήρα της δημόσιας τηλεόρασης, δεν συνιστούν άσκηση δημόσιας εξουσίας και κατά συνέπεια οι δικαστικές διαφορές τους δεν υπάγονται στην δικαιοδοσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά των Πολιτικών Δικαστηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΕΡΤ ανοίγει τη Δευτέρα

SHARE:

24Media Network