Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Δημοσιογραφικό κανιβαλισμό καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ

Λουλούδια, κεριά και σημειώματα στο πεζοδρόμιο την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του.
Λουλούδια, κεριά και σημειώματα στο πεζοδρόμιο την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του. EUROKINISSI

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ καταδικάζει όσους δε σεβάστηκαν την επιθυμία της οικογένειας και προσποιήθηκαν πως ήταν φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου για να μπουν στην κηδεία και να τραβήξουν φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε διαδικτυακά ΜΜΕ

'Αλλο δημοσιογραφικός κανιβαλισμός, άλλο ρεπορτάζ, τονίζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ, καταδικάζοντας όσους δε σεβάστηκαν την επιθυμία της οικογένειας και προσποιήθηκαν πως ήταν φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου για να μπουν στην κηδεία και να τραβήξουν φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε διαδικτυακά ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση- καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ:

ADVERTISING

"Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος έλαβε γνώση ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 κατά την διάρκεια της κηδείας του Ζακ Κωστόπουλου συνέβησαν πράξεις από δημοσιογράφους που δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που τηρούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι της ΕΦΕ.

Με παράκληση των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και οπερατέρ τηλεοπτικών μέσων σεβάστηκαν τον πόνο τους και δεν μπήκαν στο νεκροταφείο.

Ωστόσο κάποια άτομα μη μέλη της ΕΦΕ μπήκαν προσποιούμενοι τους φίλους του νεκρού και τράβηξαν με κινητά τηλέφωνα κοντινές εικόνες από συγγενείς και φίλους αλλά και από το φέρετρο. Οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν ανέβει σε διαδικτυακά μέσα και προκάλεσαν την οργή των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ΕΦΕ έγινε δέκτης πολλαπλών παραπόνων των άνω με αυτή την αφορμή εκφράζει δημόσια με την παρούσα ότι καταδικάζει τις πρακτικές των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Η ΕΦΕ διαχωρίζει τον δημοσιογραφικό κανιβαλισμό από το ρεπορτάζ και προασπίζει τους κώδικες δεοντολογίας που οφείλουν να τηρήσουν τα μέλη της αλλά και όλοι οι επαγγελματίες εργαζόμενοι της δημοσιογραφίας.

Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2018

Για το σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 55χρονος

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Ήταν ένα φοβισμένο παιδί. Δεν θα έκανε ποτέ κακό σε κανέναν

Πορεία στην Ομόνοια για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - "Ήταν δολοφονία"

Δικηγόρος Ζακ Κωστόπουλου: Ούτε λέξη για βιαιοπραγία στη δικογραφία

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του 33χρονου

SHARE:

24Media Network