Τηλεοπτικές άδειες: Εντός της ημέρας η απόφαση του ΣτΕ για το διαγωνισμό

Στιγμιότυπο από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης κατα την διάρκεια της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης κατα την διάρκεια της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Επί της προσφυγής 4 τηλεοπτικών σταθμών με αίτημα το πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις 7 άδειες συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε σχηματισμό Ολομέλειας) προκειμένου να αποφασίσουν επί του αιτηματος 4 καναλιών, τα ποια ζητούν το πάγωμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη των 7 κατόχων των τηλεοπτικών αδειών.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, (ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR και ΣΚΑΙ).

ADVERTISING

Νωρίτερα, τα μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου άκουσαν τα νομικά επιχειρήματα από την πλευρά των δικηγόρων  του Δημοσίου, όσο και των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών.

Παρών ήταν  και ο παρατηρητής του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να παγώσει η υπ´αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται εντός της ημέρας.

SHARE:

24Media Network