Μπαζίνκα! To Big Bang Theory δίνει υποτροφίες αξίας 4 εκατ. δολαρίων σε νέους επιστήμονες

Μπαζίνκα! To Big Bang Theory δίνει υποτροφίες αξίας 4 εκατ. δολαρίων σε  νέους επιστήμονες

Η παραγωγός της σειράς αποφάσισε να χορηγήσει 4 εκατ. δολάρια σε φοιτητές που ασχολούνται με τη φυσική, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Στους Λέοναρντ, Σέλντον, Χάουαρντ και Ραζ της πραγματική ζωής...

Συχνά λέμε το τετριμμένο πως η τέχνη αντιγράφει τη ζωή. Να που αυτή τη φορά η φαντασία θα προηγηθεί της πραγματικότητας. Ο λόγος για την επιτυχημένη κωμική σειρά The Big Bang Theory που βγαίνει από τη μικρή οθόνη και γίνεται μέρος της επιστημονικής κοινότητας. Ο παραγωγός της σειράς Τσακ Λορ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την υποτροφία 20 νέων επιστημόνων, φοιτητών με οικονομικές δυσκολίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φυσικής, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Το ίδρυμα της οικογένειας Τσακ Λορ και η παραγωγή της αμερικανικής σειράς The Big Bang Theory σκοπεύουν να διαθέσουν υποτροφία ύψους 4 εκατ. δολαρίων, με τα οποία θα χρηματοδοτούν πέντε νέους φοιτητές κάθε χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στους συγκεκριμένους τομείς του UCLA.

“Μας δόθηκε απλόχερα το δώρο με αυτή τη σειρά, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που δεν βασίστηκε απλώς στην επιστημονική κοινότητα, αλλά υποστηρίχθηκε με ενθουσιασμό από αυτή. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να ανταποδώσουμε” ανέφερε ο Λορ. “Σε αυτό το πνεύμα, η οικογένεια του Big Bang Theory έκανε μια ουσιαστική χορηγία και μαζί, θα μοιραστούμε την υποστήριξή μας σε μελλοντικούς φοιτητές, επιστήμονες και ηγέτες”.

Στο ύψος της υποτροφίας συμμετέχουν ενεργά και οι πρωταγωνιστές της σειράς Τζιμ Πάρσονς (Σέλντον), Τζόνι Γκαλέτσκι (Λέοναρντ), Κάλεϊ Κουόκο-Σουίτινγκ (Πένι), Σιμόν Χέλμπεργκ (Χάουαρντ), Κουνάλ Ναγιάρ (Ραζ), Μαγίμ Μπιαλίκ (Έϊμι) και Μελίσσα Ροτσ (Μπερναντέτ).

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης αφορά κυρίως του δύο ηθοποιούς της σειράς Μαγίμ Μπιαλίκ και Ντέιβιντ Σάλτσμπεργκ οι οποίοι πέρα από ηθοποιοί είναι  και οι ίδιοι μέλη της επιστημονικής κοινότητας. Το γυναικείο alter ego του Σέλντον στη σειρά, η Έϊμι, ενσαρκώνεται από την ηθοποιό Μπαλίκ που έχει τελειώσει το διδακτορικό της στη νευροεπιστήμη.

Κι επειδή ο αγαπημένος μας από τη σειρά είναι με διαφορά ο Σέλντον, να κλείσουμε μια ευχάριστη είδηση, με ένα ξεκαρδιστικό “ανθολόγιο” από τις πιο αστείες του στιγμές στη σειρά:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα