Το Cretalive επιστρέφει τα χρήματα για την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι"

Φέτος το Πάσχα "Μένουμε Σπίτι"
Φέτος το Πάσχα "Μένουμε Σπίτι" EUROKINISSI

"Είδαμε να μοιράζεται το χρήμα με όρους που παραπέμπουν στο πιο παλαιοκομματικό και αποκρουστικό παρελθόν της χώρας", αναφέρει σε κείμενο του το Cretalive.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, Cretalive αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα για την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι".

Με ένα κείμενο "καταπέλτη" η ιδιοκτησία εξηγεί τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

Η αρχική εκτίμηση ήταν πως τα χρήματα δόθηκαν στα πλαίσια της μεγάλης οικονομικής απώλειας που είχαν τα ΜΜΕ στην περίοδο του lockdown. "Αντ΄αυτού είδαμε να μοιράζεται το χρήμα με όρους που παραπέμπουν στο πιο παλαιοκομματικό και αποκρουστικό παρελθόν της χώρας, με διχαστικές λογικές "οι δικοί μας και οι άλλοι", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το ποσό που δόθηκε στον ιστότοπο για την καμπάνια ήταν 1.500 ευρώ.

Αναλυτικά το κείμενο: 

Μπροστά σε αυτήν τη λίστα της ντροπής που έχει την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και που αποτελεί μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος η ιδιοκτησία του cretalive αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα

Για μήνες ολόκληρους η πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και η επιχειρηματική οικογένεια των media είχε «δηλητηριαστεί» από τη συζήτηση, τη φημολογία αλλά και το πολιτικό κουτσομπολιό, για το πόσοι, ποιοι και με ποια κριτήρια, πήραν χρήματα για την διαβόητη πια καμπάνια Μένουμε Σπίτι.

Το cretalive εκτιμούσε πως στα πλαίσια της μεγάλης οικονομικής απώλειας που είχαν τα Μέσα Ενημέρωσης στην περίοδο του lockdown, η κυβέρνηση ερχόταν να καλύψει τη μη διαχειρίσιμη εν πολλοίς ζημιά που υπέστησαν τα MEDIA, δίνοντας χρήματα του ελληνικού λαού, με όρους απόλυτης διαφάνειας, δυναμικής των μέσων αλλά και εργατικού προσωπικού που απασχολούν, προσδίδοντας ένα χαρακτήρα αξιοσύνης στη διανομή των χρημάτων.

Αντ’ αυτού, είδαμε να μοιράζεται το χρήμα με όρους που παραπέμπουν στο πιο παλαιοκομματικό και αποκρουστικό παρελθόν της χώρας, με διχαστικές λογικές « οι δικοί μας και οι άλλοι» και χωρίς καμία λογική που να ορίζεται από τη δυναμική των μέσων, την επιρροή τους στην κοινωνία, αλλά μόνο για εκείνους που κατόρθωσαν εν τέλει να έχουν Μπάρμπα στην... Κορώνη!

Μπροστά σε αυτήν τη λίστα της ντροπής που έχει την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και που αποτελεί μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος η ιδιοκτησία του cretalive αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε, μη θέλοντας να συμμετάσχει σε αυτό το πάρτι , που όχι μόνο δεν βοηθά τα μέσα αλλά κυρίως τα εκθέτει και που γίνεται την ώρα που πολλοί συμπολίτες αδυνατούν να ζήσουν έστω και με τα στοιχειώδη!

Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και η Alter Ego Media

Με ανακοίνωσή της που δημοσιοποίησε την Τετάρτη 8/7 η Alter Ego Media αναφέρει ότι επέστρεψε τα κονδύλια της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» για ΤΑ ΝΕΑ , ΤΟ ΒΗΜΑ , το MEGA και το in.gr, θέλοντας όπως επισημαίνει να δηλώσει «την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΜΜΕ
SHARE: