Τριετής φυλάκιση και 20.000 ευρώ πρόστιμο στην “Ελεύθερη Ώρα” για τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο

Τριετής φυλάκιση και 20.000 ευρώ πρόστιμο στην “Ελεύθερη Ώρα” για τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο
Σημαία των ΛΟΑΤΚΙ - Φωτογραφία Αρχείου AP

Η πρωτόδικη καταδίκη επιβλήθηκε στην εφημερίδα για πρωτοσέλιδο του 2017, στο οποίο εμπεριέχονταν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Τριετής φυλάκιση με πρόστιμο 20.000 ευρώ και τριετής αναστολή είναι η πρωτόδικη καταδίκη που επιβλήθηκε για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” στις 11/10/2017.

Ο λόγος για το απαράδεκτο τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τίτλο “Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ”, “ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ».”

Στο δημοσίευμα εμπεριέχονταν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο για την ταυτότητα φύλου, αλλά και για τους ΛΟΑΚΤΙ ανθρώπους. Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα προτρέπει και στην άσκηση βίας εναντίον των ομοφυλοφύλων και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ.

Μετά τη δημοσίευση του επικίνδυνου δημοσιεύματος, κατατέθηκε μήνυση κατά παντός για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων στο Τ. Α. Αμπελόκηπων από τον δικηγόρο, Αγη Τάτση.

Να σημειωθεί ότι το πρωτοσέλιδο είχαν καταδικάσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα