Μετατρέπονται σε κυνηγούς κεφαλών: Στον ελεγκτή το μισό πρόστιμο

Λόγω της συνεχισόμενης απεργίας του μετρό,αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους,καθώς και των επιβατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ,Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 (EUROKINISSI)
Λόγω της συνεχισόμενης απεργίας του μετρό,αυξημένη η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους,καθώς και των επιβατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από τα λεωφορεία και τα τρόλεϋ,Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με το μισό της αξίας των προστίμων που κόβουν θα αμείβονται οι ελεγκτές για τους επιβάτες που εντοπίζουν χωρίς εισιτήριο

Σε κυνηγούς κεφαλών και επίσημα μετατρέπει τους ελεγκτές της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ πριν από μερικές ημέρες.

Η νέα  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ορίζει πλέον και γραπτώς ότι θα αμείβονται με το μισό της αξίας των προστίμων που θα πληρώνουν οι επιβάτες που εντοπίζονται χωρίς εισιτήριο.

Η ΣΣΕ ενσωματώνει τη συμφωνία που ούτως ή άλλως βρισκόταν σε ισχύ και όριζε ότι οι «εθελοντές ελεγκτές» λάμβαναν το 50% του εισπραχθέντος προστίμου.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 19 της νέας ΣΣΕ αναφέρεται πως προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής και να ενισχυθεί η προσπάθεια επίτευξης των στόχων της εταιρείας καθορίζεται ότι «εκ των εισπραχθέντων προστίμων από τους παραβάτες ποσοστό που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50%, θα αποδίδεται ως κίνητρο απασχόλησης για τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής στους μετέχοντες στη διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμου υπαλλήλους της εταιρείας εφόσον η εργασία παρέχεται εκτός ειδικότητας και ωραρίου, και το ποσοστό θα χορηγείται χωρίς να ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές».

Στο ίδιο άρθρο ορίζεται ότι θα χορηγείται ποσοστό 2 τοις χιλίοις επί των μηνιαίων εισπράξεων που θα αποδίδονται στην εταιρεία σε όλους τους απασχολουμένους στην πώληση προϊόντων κομίστρου (εισιτηρίων και μηνιαίων κουπονιών) ως κίνητρο απασχόλησης για την αύξηση των εσόδων της εταιρείας.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη μόλις λίγους μήνες μετά το περιστατικό του θανάτου του νεαρού κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Περιστέρι, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και μεταξύ των εργαζομένων.

Στην ΟΣΥ σήμερα ελέγχους για την εισιτηριοδιαφυγή πραγματοποιούν περίπου 20 μόνιμοι ελεγκτές, ενώ την ομάδα ελέγχων συμπληρώνουν και άλλοι 600 εργαζόμενοι που κάνουν ελέγχους εκτός των βαρδιών τους.

Ωστόσο, από τους 600 που διαθέτουν κάρτα ελεγκτή, υπολογίζεται ότι περίπου 250 είναι ενεργοί.

Πηγή: Έθνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πραγματογνωμοσύνη στο μοιραίο τρόλεϊ: Τα σενάρια για τον τραγικό θάνατο του 18χρονου

Δικηγόρος οικογένειας στο NEWS 247: Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το αν ο 18χρονος σπρώχτηκε ή πήδηξε από το τρόλεϊ

Τα γεγονότα που πλήγωσαν την Ελλάδα το 2013 μέσα από τους ανθρώπους που τα έζησαν

SHARE:

24Media Network