Μίχαλος: "Η αγορά ζει τον χειρότερο εφιάλτη"

ΑΘΗΝΑ-συνέντευξη του ΕΒΕΑ για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσεως.// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΕΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΣ(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-συνέντευξη του ΕΒΕΑ για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσεως.// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΕΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΣ(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Οργισμένος ο εμπορικό κόσμος, μετά την στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Σκληρή επίθεση Μίχαλου στην κυβέρνηση

Πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου ήταν και παραμένει η ολοκλήρωση της θητείας όλων των κυβερνήσεων και κυρίως η αποφυγή πρόωρων εκλογών. Η παρούσα κατάσταση, όμως, αποτελεί εξαίρεση του κανόνα.

Σήμερα δεν υπάρχει απολύτως κανένας άλλος δρόμος διαφυγής, παρά μόνο η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για αλλαγή κυβέρνησης".

Aυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνας κ. Κ. Μίχαλος απαντώντας σε δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και ειδικότερα για την τελευταία απόφαση για στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι: "Η αγορά ζει αυτήν την εορταστική περίοδο τον χειρότερο εφιάλτη των τελευταίων δεκαετιών. Η πλήρης αφερεγγυότητα της κυβέρνησης, έχει στην κυριολεξία παγώσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και η μοναδική πραγματικότητα που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ένα τσουνάμι λουκέτων".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Δημόσιο, με την τελευταία "οδηγία" του υπουργείου Οικονομικών, αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους και να εξυπηρετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου. Την ίδια στιγμή, έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο φοροκυνηγητό επί δικαίων και αδίκων.

''Με έκπληξη ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, ακούει τις κυνικές ομολογίες του οικονομικού επιτελείου, ότι απέτυχε η πολιτική του Μνημονίου, ότι δεν έπρεπε η χώρα μας να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο, ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ήταν λάθος.

Και αυτοί που ομολογούν την αποτυχία τους - και δεν είναι μόνο οι οικονομικοί υπουργοί, αλλά στο σύνολό της η κυβέρνηση - δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν. Δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να αφήσουν τις καρέκλες τους, να παραμερίσουν τα προσωπικά και τα μικροκομματικά τους οφέλη και να παραδεχθούν ότι πρέπει όλα να ξεκινήσουν από την αρχή.

Η οικονομία, η αγορά, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς και άλλες ανέξοδες αυτοκριτικές'' κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

SHARE:

24Media Network