Μηχανή του Χρόνου: 'Έχω δείρει αρκετούς άνδρες που με ενόχλησαν στο δρόμο'

Μηχανή του Χρόνου: 'Έχω δείρει αρκετούς άνδρες που με ενόχλησαν στο δρόμο'

Η Γαλλίδα πρωταθλήτρια του κατς που δεν δίστασε να δείρει ακόμα και τον διαιτητή κατά τη διάρκεια αγώνα στην Αθήνα

Τον Αύγουστο του 1962, η Γαλλίδα πρωταθλήτρια του κατς Ζανίν Σορχαμπίλ και η αθλήτρια Ολίβια Μάνχο βρέθηκαν για λίγες μέρες στην Αθήνα, για να παρουσιάσουν το αγώνισμα μεταξύ γυναικών στο κοινό, που μέχρι τότε δεν είχε υπόψη περί τίνος επρόκειτο. Από την πρώτη στιγμή, η Σορχαμπίλ έδειξε ότι δεν αστειεύεται.  Ως επαγγελματίας ήξερε λαβές, κόλπα και χτυπήματα, που θα μπορούσαν να στείλουν τον οποιονδήποτε στο νοσοκομείο.

«Έχω δείρει αρκετούς άνδρες, που με ενόχλησαν στο δρόμο», παραδεχόταν η αθλήτρια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα». Η μέρα του αγώνα κατς έφτασε. Περίπου 7.000 θεατές, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες, είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν με ανυπομονησία τη Σορχαμπίλ να ανέβει στο ρινγκ. Εκείνη και η αντίπαλος της  Ολίβια Μάνχο ήταν καλά προετοιμασμένες. Θα προσέφεραν ένα υπερθέαμα στο κοινό και σε αυτό θα βοηθούσε και… ο διαιτητής.

Μηχανή του Χρόνου: 'Έχω δείρει αρκετούς άνδρες που με ενόχλησαν στο δρόμο'

Πρώτος γύρος

Οι αθλήτριες πήραν θέση στην αρένα και ο αγώνας ξεκίνησε. Στον πρώτο γύρο, η Μάνχο παραβίασε τους κανόνες. Έπιασε τη Σορχαμπίλ από τα μαλλιά, προκειμένου να υπερισχύσει. Ο Ιταλός διαιτητής όπως ήταν αναμενόμενο, της έκανε την παρατήρηση. Εκείνη θύμωσε και τον κλώτσησε.

Δεύτερος γύρος

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, η Μάνχο έπινε λεμονάδα. Σε κάποια στιγμή, άφησε κάτω το μπουκάλι, πλησίασε την αντίπαλό της και της πέταξε στα μούτρα, το αναψυκτικό που είχε στο στόμα.  Φάνηκε ότι η Σορχαμπίλ τάχα ενοχλήθηκε και επιτέθηκε στη Μάνχο. Οι δύο γυναίκες πλακώνονταν στο ξύλο και το κοινό είχε ενθουσιαστεί. «Πάνω της Γαλλόπουλο! Πιάσ’ την από τα μαλλιά», φώναζαν στη Σορχαμπίλ.

Τρίτος γύρος

Ήρθε η σειρά του τρίτου γύρου. Η Μάνχο μπουκώθηκε για ακόμη μια φορά με λεμονάδα, μόνο που αυτή τη φορά προτίμησε να την αδειάσει στα μούτρα του διαιτητή. Εκείνος έγινε μούσκεμα, τσαντίστηκε και της όρμησε.

Διαιτητής και Μάνχο κυλιόντουσαν πάνω στο ρινγκ και χτυπούσαν ο ένας τον άλλον. Η Σορχαμπίλ δεν πήρε θέση. Ήταν απλός παρατηρητής.

Το «νούμερο» του διαιτητή τελείωσε και οι δύο αθλήτριες άρχισαν πάλι να παλεύουν. Το θέαμα ήταν μοναδικό. Ακροβατικά, τινάγματα και διάφορα κόλπα πάλης έδιναν κι έπαιρναν. Σε μια στιγμή όμως, η Μάνχο άρπαξε το πόδι του διαιτητή και τον πέταξε κάτω. Εκείνος δεν συγκρατήθηκε. Πιάστηκαν αμέσως στα χέρια. Αυτή τη φορά, η Σορχαμπίλ δεν έμεινε άπραγη. Ούτως ή άλλως οξύθυμη, άρχισε να γρονθοκοπεί ανελέητα το διαιτητή, που είχε τολμήσει να σηκώσει χέρι. Σε λίγα λεπτά και οι τρεις βρίσκονταν πάνω στην αρένα και είχαν γίνει μαλλιά κουβάρια.

Οι δύο γυναίκες είχαν πετύχει το σκοπό τους. Είχαν προσφέρει πρωτότυπο θέαμα στο κοινό, το οποίο ήταν ξετρελαμένο και διασκέδαζε ακόμη περισσότερο. Η Σορχαμπίλ φάνηκε πως είχε το πάνω χέρι στον αγώνα. Κατά τη διάρκεια όμως του 5ου γύρου, η Μάνχο την εξουδετέρωσε και αναδείχτηκε νικήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Αλέκος Σακελλάριος. Συμμαθητής με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, απόγονος του Ζάππα και κατά τύχη σκηνοθέτης. Έγραψε στίχους για 2.000 τραγούδια και γύρισε 50 ταινίες
Όταν ο Φυλακούρης πέταξε έναν κόκορα στη Λεωφόρο και τιμωρήθηκε αυστηρά, επειδή έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό που είχε δεχθεί 4 γκολ από τους «πετεινούς» της Τότεναμ. Ο άγνωστος διάλογός του με τον Κρόιφ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μηχανή του χρόνου
SHARE: