Μηχανή του Χρόνου: Η καταγγελία για βιασμό ανήλικης, που διέλυσε το νεανικό συγκρότημα Νοστράδαμος

Μηχανή του Χρόνου: Η καταγγελία για βιασμό ανήλικης, που διέλυσε το νεανικό συγκρότημα Νοστράδαμος

Τα ανταλλάγματα που ζήτησαν οι γονείς της κοπέλας για να αποσύρουν τη μήνυση

Από την mixanitouxronou.gr

Τον Μάρτιο του 1973, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Νοστράδαμος, ο γοητευτικός  Τσάρλι και ένας τεχνικός, συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη, για «αποπλάνηση ανηλίκου και αρπαγή επί σκοπό ακολασίας». Η ανήλικη κοπέλα ήταν μια γκρούπι από τη Δράμα, που ακολούθησε τον εμφανίσιμο τραγουδιστή του συγκροτήματος μέχρι το ξενοδοχείο του και προσπάθησε να τον συναντήσει. Όπως είπε η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Κρις Κινγκ, η κοπέλα έμαθε τον αριθμό του δωματίου του Τσάρλι και βρέθηκε εκεί με τη θέλησή της και σκοπό την ερωτική επαφή.

Ο τραγουδιστής ήταν με τον τεχνικό του συγκροτήματος. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Κρις Κινγκ, οι δύο νέοι ήρθαν σε επαφή με την κοπέλα, μη γνωρίζοντας ότι είναι ανήλικη.

Λίγο αργότερα, μετά από καταγγελία των γονιών της κοπέλας, πραγματοποιήθηκε έφοδος στο δωμάτιο του Τσάρλι και οι δύο Νοστράδαμος συνελήφθησαν.

Το γεγονός έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο και για λίγες μέρες όλη η χώρα συζητούσε την υπόθεση του βιασμού. Οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι η κοπέλα βρέθηκε οικειοθελώς στο δωμάτιό τους και ότι η ίδια ήταν, που τους προέτρεψε να κάνουν έρωτα.

Η κατάληξη ήταν αναπάντεχη για τα δεδομένα της εποχής. Οι γονείς ζήτησαν από τους δύο μουσικούς διακόσιες χιλιάδες δραχμές κι ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, για να λήξει η υπόθεση.

Ο Τσάρλι και ο τεχνικός ήταν στη φυλακή, με μια βαριά κατηγορία. Οι συνάδελφοί τους αναγκαστικά συγκέντρωσαν τα χρήματα, τα έδωσαν στην οικογένεια της «αποπλανημένης» και ο νεαρός σταρ βγήκε από τη φυλακή, καθώς η μήνυση αποσύρθηκε. Το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών ανέφερε, ότι η πράξη τους «δεν προκάλεσε σκάνδαλο, ούτε διέγερση της κοινής γνώμης» και ενέκρινε την αποφυλάκισή τους.

 

Οι φήμες οργίασαν, ότι η υπόθεση ήταν στημένη. Αλλά αυτά δεν αποδεικνύονται και για το νεανικό συγκρότημα η ζημιά είχε γίνει. Παρόλο που ο Τσάρλι αθωώθηκε, οι Νοστράδαμος δεν κατάφεραν να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά του ροζ σκανδάλου και παρά τις προσπάθειες για ανάκαμψη, τελικά λίγο αργότερα διαλύθηκαν.

Ποιοι ήταν οι Νοστράδαμος

Οι Νοστράδαμος ήταν ένα γκρουπ, που μεσουρανούσε στην ελληνική ροκ σκηνή της δεκαετίας του ‘70. Στην αρχή, μέλη του συγκροτήματος ήταν, ο Στέλιος Φωτιάδης, ο Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος με το ψευδώνυμο Τσάρλι, και η τραγουδίστρια, Κρις Κινγκ. Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από το Γάλλο προφήτη Νοστράδαμο. Πριν αποκτήσει το όνομά του και γίνει ευρέως γνωστό, το συγκρότημα εμφανίζονταν ως support group των Πελόμα Μπο Κιου, του Βλάσση Μπονάτσου. Η απήχηση που είχε στο κοινό της εποχής ήταν μεγάλη και αμέσως το συγκρότημα βαφτίστηκε και άρχισε τις επίσημες εμφανίσεις. Πρώτη τους εμφάνιση ήταν στις 17 Νοεμβρίου του 1972, στα εγκαίνια του club Romeo.

Λίγο νωρίτερα, είχε ενταχθεί στο γκρουπ η Δέσποινα Γλέζου, η γνωστή ροκ τραγουδίστρια και πρώην μέλος των Poll. Την ίδια χρονιά, το τετραμελές πια συγκρότημα πήρε μέρος στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι «Δως μου το χέρι σου» και κέρδισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη και εκτελεστή. Το single του τραγουδιού γνώρισε την απόλυτη αποθέωση, αφού πούλησε 9.000 αντίτυπα μέσα σε ένα μήνα. Όλα πήγαιναν καλά για το συγκρότημα, που αν και… Νοστράδαμος, δεν προέβλεψε την καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο άγνωστος γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Κύπριο επιχειρηματία, Γιώργο Ηλιάδη
Τζακ Νίκολσον και Μέριλ Στριπ. Η σχέση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων «Ξένοι στην ίδια πόλη»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα