Μηχανή του Χρόνου: Η οικογένεια από το Τέξας που βρίσκεται στο φεγγάρι εδώ και 43 χρόνια!

Μηχανή του Χρόνου: Η οικογένεια από το Τέξας που βρίσκεται στο φεγγάρι εδώ και 43 χρόνια!

Η άγνωστη ιστορία με την φωτογραφία που έμεινε στο φεγγάρι από το 1972. Τι έγραφε στο πίσω μέρος της (Vid+Pic)

Η οικογένεια του αστροναύτη Τσαρλς Ντιουκ βρίσκεται στο φεγγάρι εδώ και 43 χρόνια. Δεν πρόκειται ασφαλώς για τη φυσική τους παρουσία, αλλά για μία φωτογραφία, που άφησε στη Σελήνη ο αστροναύτης της αποστολής Apollo 16 την άνοιξη του 1972.

Στις 23 Απριλίου του 1972, ο Τσαρλς Ντιουκ έγινε ο δέκατος και νεαρότερος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι. Ήταν στο πλήρωμα της πρώτης διαστημικής αποστολής που εξερεύνησε τις οροσειρές της Σελήνης. Ο Ντιουκ και ο συνάδελφός του, Τζον Γιανγκ, πέρασαν 71 ώρες στην επιφάνεια της Σελήνης, όπου μετακινούνταν με ένα τροχοφόρο όχημα.

Την τελευταία μέρα, ο Ντιουκ άφησε πίσω του μια φωτογραφία με τη σύζυγο του, Ντόροθι και τους δύο γιους του, Τόμας και Τσαρλς. Στο πίσω μέρος είχε γράψει: «Αυτή είναι η οικογένεια του αστροναύτη Τσαρλς από τον πλανήτη Γη. Προσεληνώθηκε τον Απρίλη 1972».

Τοποθέτησε τη φωτογραφία μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι, για να την προστατέψει και ύστερα τη φωτογράφησε, όπως την ακούμπησε στο έδαφος. Άφησε επίσης ένα μετάλλιο της αμερικάνικης αεροπορίας, που γιόρταζε τα 25α «γενέθλιά» της το 1972.

Η αποστολή διήρκησε 11 μέρες, 1 ώρα, 51 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου. Ο Τσαρλς Ντιουκ τότε ήταν 36 χρονών. Έχουν περάσει 43 χρόνια και είναι ακόμα μαζί με τη σύζυγό του. Μένουν στο Τέξας και έχουν αποκτήσει εννιά εγγόνια.

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

Οι Γερμανοί στήνουν παγίδα θανάτου στα Κεδρύλια κοντά στην Αμφίπολη

Η "Ντόνα" του Μπέβερλι Χιλς. Ο ρόλος της αιώνιας "παρθένας", που εξόργισε το κοινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Απόλλων 11: Απάντηση NASA στις θεωρίες συνωμοσίας με 8.000 φωτογραφίες

SHARE:

24Media Network