Ιερές κατάρες στην Κάρτα Πολίτη

??`?? ??d?2010-2011--?U???ýU/EUROKINISSI
??`?? ??d?2010-2011--?U???ýU/EUROKINISSI EUROKINISSI

Επανέρχεται με νέα επίθεση στέλεχος της Ιεράς Συνόδου, καταγγέλοντας ότι το ΑΜΚΑ και η Κάρτα Πολίτη είναι ξενόφερτα και απειλούν την ελληνική κοινωνία. Μετά και τα βιβλία, ακραίων απόψεων ιεράρχες επιχειρούν να παρεμβαίνουν στα του κράτους και κατηγορούν τον Αρχιεπίσκοπο για μετριοπαθή στάση

Πολλά μέτωπα επιχειρούν να ανοίξουν μητροπολίτες, στο στόχαστρο των οποίων πέρα από τα σχολικά βιβλία, μπήκε το ΑΜΚΑ και η ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη.

"Υπάρχουν κέντρα στο εξωτερικό που θέλουν να καθορίζουν την ζωή μας" είπε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε ξενόφερτα πράγματα το ΑΜΚΑ, την Κάρτα Πολίτη και το γάμο ομοφυλοφίλων, που απειλούν την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης.

ADVERTISING

Ο Μητροπολίτης, φαίνεται πως έλαβε υπόψιν του ιστοσελίδες ακραίων στοιχείων που καλούσαν με επιμονή την Ιεραρχία να τοποθετηθεί για τον ΑΜΚΑ αλλά και την Κάρτα Πολίτη, ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν και επιθέσεις για την μετριοπαθή στάση που τηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Οι πιέσεις αυτές μεταφέρθηκαν τελικά στον Αρχιεπίσκοπο, με την παρέμβαση του μητροπολίτη Μεσογαίας, ο οποίος έκανε λόγο για "εκφυλισμό της Κοινωνίας, αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης που, όπως ήδη η Εκκλησία διαπίστωσε, δεν είναι μόνο οικονομική αλλά πολυδιάστατη".

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος αποφεύγει να παρεμβαίνει, στηλίτευσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

"Κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε ότι υποστηρίζετε μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση"  φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο.

"Δεν κινδυνεύω, μην έχετε αγωνία" απάντησε ο Ιερώνυμος και συμπλήρωσε με νόημα "αλλο το ενδιαφέρον για τον πολίτη και άλλο για την πολιτική, τα κόμματα και τους πολιτικούς. Εγώ τηρώ μια στάση τέτοια που να μην εξωθώ τα πράγματα στα άκρα. Και ίσως να ήταν διαφορετικά αν δεν είχα αυτή την επικοινωνία που έχω με την ηγεσία της Πολιτείας".

Ωστόσο, όπως φαίνεται η περίοδος χάριτος έχει περάσει και οι "σκληροί" δείχνουν αποφασισμένοι να παρεμβαίνουν με δηλώσεις στα κοινωνικά θέματα, αψηφώντας τις παραινέσεις του Αρχιεπίσκοπου.

Ο Ιερώνυμος είχε προτρέψει την περασμένη εβδομάδα τους ιεράρχες να μην πολιτικολογούν, κάτι που οδήγησε σε φραστική αντιπαράθεση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος στη συνεδρίαση της ιεραρχίας του είπε ότι "όπου πηγαίνει ο κόσμος του ζητά να μιλάει για τα εθνικά θέματα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα για ιερά εξέταση

Μετρητά τέλος από σήμερα

SHARE:

24Media Network