Νέο πύρινο μέτωπο στην Κρήτη. Ισχυροί άνεμοι πνέουν στο νησί

Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Αγιόκαμπο Λάρισας την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης και ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο θέτοντας σε συναγερμό τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις της από ολόκληρη τη Θεσσαλία. 
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Αγιόκαμπο Λάρισας την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης και ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο θέτοντας σε συναγερμό τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις της από ολόκληρη τη Θεσσαλία. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) EUROKINISSI

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στην Κρήτη σε πολλαπλά μέτωπα. Σε ύφεση οι φωτιές σε Χανδρά και Μεσαρά

Από το ένα μέτωπο στο άλλο τρέχει εδώ και δύο 24ωρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς συνεχώς νέες πυρκαγιές εκδηλώνονται στην Κρήτη.

Την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται τα δύο χθεσινά πύρινα μέτωπα, άλλη μία φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, στις 10.48 δέχθηκε κλήση η πυροσβεστική για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Αντισκάρι η οποία γρήγορα πήρε διαστάσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, τρία υδροφόρα του δήμου ενώ έχουν σηκωθεί και τα δύο ελικόπτερα.

Σε ύφεση τα δύο χθεσινά μέτωπα

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αλλά και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή η Πυροσβεστική κατάφερε και έθεσε υπό έλεγχο και τα δύο πύρινα μέτωπα σε Χανδρά και Μεσαρά.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στον Χανδρά Σητείας και στο σημείο βρίσκονται 9 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άντρες και 6 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα γης και συγκεκριμένα 1700 στρέμματα χορτολιβαδικής και 300 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Στη Μεσαρά η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και στην περιοχή παραμένουν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άντρες.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη πλήρη καταγραφή των ζημιών στη Μεσαρά η φωτιά στο πέρασμά της κατέστρεψε ελιές, θερμοκήπια αλλά και θάμνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας 25χρονος ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς.

Έκκληση για προσοχή

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Κρήτη βρίσκεται σε ψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς καθώς και σήμερα στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Έκκληση απευθύνει η Πυροσβεστική μέσω του cretapost προς τους πολίτες του νησιού να είναι προσεκτικοί  και να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων ή το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών.

Πηγή: cretapost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας

SHARE:

24Media Network