Νταλάρας: "Θα συνεχίσω το ταξίδι στις γειτονιές"

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Διαβάστε τι έγραψε στο ιστολόγιό του ο Γιώργος Νταλάρας, για τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του στη συναυλία στο Ίλιον (Vids)

Στα όσα έγιναν τη Δευτέρα στη συναυλία του στο Ίλιον, αναφέρθηκε ο Γιώργος Νταλάρας, με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Γιώργος Νταλάρας, αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου , ενώ εκτοξεύθηκαν γιαούρτια, καφέδες ακόμα και... καρέκλες.

Στο άρθρο του με τίτλο "Για όσα έγιναν στο Ίλιον..." ο τραγουδιστής δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του στις γειτονιές, παρά τα όσα έγιναν και προσθέτει ότι "το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι κατοχυρωμένο".

Ο καλλιτέχνης, αποδοκιμάζει τη βία και ζητά την τεκμηρίωση από όσους των κατακρίνουν, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να "κρυφτεί στις δάφνες του χθες".

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί και θα παραμείνει δίπλα στους πολίτες με τη μουσική του.

Ολόκληρο το κείμενο του Γ. Νταλάρα

Επιλέγω να βρεθώ κοντά στον κόσμο. Με ανοιχτές πόρτες για όσους αγαπούν, αλλά κι όσους πικραίνονται.  Σε κάθε περίπτωση με πράξεις, χωρίς να κρύβομαι πίσω από δάφνες του χτες. Με ξεκάθαρη θέση που βασίζεται στα 42 χρόνια αυτόνομης πορείας.

Άλλωστε την κριτική την αποζητώ, μια κι από τον κόσμο έρχομαι και σε αυτόν αναφέρομαι. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ακόμα και των μειοψηφιών είναι κατοχυρωμένο. Όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα, αλλά το στηρίζω. Η δημοκρατία τους αφορά όλους. Την πλειοψηφία και τη μειοψηφία. Η κάθε άποψη είναι απόλυτα σεβαστή.

Όμως, η πρακτική της βίας δεν έχει σχέση ούτε με τον πολιτισμό, ούτε με τη δημοκρατία. Αντίθετα, η τεκμηρίωση, σε όσους θέλουν να κατακρίνουν την όποια πρωτοβουλία είναι απαραίτητη. Είναι οξυγόνο για την αμφισβήτηση, που για κάθε νέο και δυναμικό άνθρωπο, για κάθε κοινωνία αποτελεί όρο ζωής. Με την προϋπόθεση, όμως, ότι απευθύνεται στα σωστά πρόσωπα. Είμαι φανατικά υπέρ του «όλα στο φώς».

Θα συνεχίσω το ταξίδι στις γειτονιές, μια και ο καλλιτέχνης αναπνέει όντας όρθιος δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον καθένα, με την ακαταμάχητη δύναμη της μουσικής και της ποίησης, κι όχι κρυμμένος.

Τη δική μου πρωτοβουλία, των συναδέλφων μου, των μουσικών, εκείνων που τη στήριξαν, την αγκάλιασε συντριπτικά ο κόσμος. Μπορεί η καλή είδηση να μην αποτελεί γεγονός, αλλά ευτυχώς είναι…

Αρκεί λοιπόν να φωτίσουμε και το αίσθημα των ανθρώπων  που γεμίζουν αυτές τις συναυλίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο βίντεο από την επίθεση στον Νταλάρα

Πέταξαν καφέδες και γιαούρτια στον Νταλάρα

SHARE:

24Media Network