Οδοιπορικό του NEWS 247 στη λεηλατημένη Αθήνα

Οδοιπορικό του NEWS 247 στη λεηλατημένη Αθήνα

Η επόμενη μέρα των πρωτοφανών επεισοδίων βρίσκει το κέντρο της Αθήνας ως άλλο βομβαρδισμένο τοπίο. Η ανεξέλεγκτη μανία των κουκουλοφόρων δεν σταμάτησε πουθενά. Ούτε στο ιστορικό "Αττικόν" και τον "Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944". Απελπισμένοι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι (Pics + Vids)

“Μία εικόνα χίλιες λέξεις”… με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στη λεηλασία της Αθήνας εργαζόμενη ενός εκ των καταστημάτων που καταστράφηκε μετά τα πρωτοφανή επεισόδια.

Ακολουθώντας τα “βήματα” της απόλυτης καταστροφής, το NEWS 247 κατέγραψε στον φακό του εικόνες που προκαλούν μόνο θλίψη.

Από όποιο σημείο μπορούσαν να προκύψουν μαρμάρινα “πυρομαχικά” για τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και τους αστυνομικούς υπήρχε καταστροφή.

Βομβαρδισμένο τοπίο η Αθηνάς

 

Η Αθήνα έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Η οσμή από τα δακρυγόνα και τα καμμένα κτίρια παρέμενε ακόμα και ώρες μετά αισθητή.

Αρκετοί μάλιστα ήταν οι πολίτες που προφυλάσσονταν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, καλύπτοντας το πρόσωπό τους.

Οι περαστικοί, Έλληνες και ξένοι, σάστιζαν μπροστά στις εικόνες του βανδαλισμού μετά από τη νύχτα που έφερε το νέο Μνημόνιο στη ζωή μας.

Φωτογραφικές μηχανές, κάμερες και κινητά τηλέφωνα είχαν επιστρατευτεί ώστε να καταγραφεί η εικόνα της απόλυτης καταστροφής.

 

Έμεναν όμως άναυδοι μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για τα επεισόδια που μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης.

Ένα μεγάλο γιατί έχει στοιχειώσει τις σκέψεις τους ενώπιον της ανείπωτης καταστροφής που μετέτρεψε την Αθήνα σε “κρανίου τόπο”.

 

Μετρούν τις πληγές τους οι έμποροι της Ερμού

Η απελπισία και η απόγνωση από την άλλη πλευρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα καταστηματαρχών και εργαζομένων που βρέθηκαν ενώπιον των καταστημάτων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστροφή και τους βανδαλισμούς, με ορισμένους να κάνουν λόγο για πρωτοφανή ζημιά.

“Σήμερα μαζεύουμε τα κομμάτια μας”, σχολίασε στο News 247 ιδιοκτήτρια καταστήματος, αναφέροντας πως σε πολλά καταστήματα έγινε “πλιάτσικο”.

“Έμαθα από περαστικούς ότι έβγαιναν από το κατάστημα με μαύρες σακούλες”, σημείωσε.

Οι κουκουλοφόροι διέλυαν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, με νούμερο ένα στόχο να αποτελούν τράπεζες και καταστήματα.

Όπου και αν γύριζε κανείς το βλέμμα του αντίκριζε καμμένα κτίρια και σπασμένες βιτρίνες, με τα ειδικά συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να επισκευάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις υλικές καταστροφές.

Στις φλόγες και το ιστορικό “Αττικόν”

Από την ανεξέλεγκτη μανία τους δεν ξέφυγε ούτε το “Αττικόν”, με τους πολίτες να στέκονται για λίγο προκειμένου να αντικρίσουν ιδίοις όμμασι τη λεηλασία ενός ιστορικού κτιρίου.

 

Από το “Αττικόν” μάλιστα, όπως και από αρκετά κτίρια που κάηκαν ολοσχερώς, συνέχιζε να βγαίνει καπνός, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν να αποτρέψουν την περαιτέρω καταστροφή.

 

Στο έλεος των κουκουλοφόρων ιστορικά κτίρια στην Κοραή

Λεηλατήθηκε ακόμα και ο “Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944”, τα κρατητήρια των γερμανικών δυνάμεων κατοχής για τους Έλληνες.

Στα δύο αυτά υπόγεια από τα οποία αποτελείται ο χώρος κρατήθηκαν και βασανίστηκαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

 

Ντροπή ήταν η λέξη που ακουγόταν από τους περισσότερους περαστικούς που αντίκρισαν ακόμα και αυτό το Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο να φέρει σημάδια καταστροφής.

 

Ο αποτροπιασμός των πολιτών μπροστά στην καταστροφή που είδαν με τα μάτια τους με το πρώτο φως της ημέρας ήταν έκδηλος.

Αυτό που είναι πιο λυπηρό; Το γεγονός πως πιθανότατα δεν θα αποφύγουμε να δούμε ξανά παρόμοιες εικόνες ντροπής…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα