ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Πολίτες με μάσκα στο Σύνταγμα

Τράπεζες: Ακρίβεια και φόροι "τρώνε" τις καταθέσεις

Τραπεζικές πηγές τονίζουν ότι το «απόθεμα» των που δημιουργήθηκε την διετία 2019-2021, με την εισροή των καταθέσεων των 37 δισ. ευρώ, χρησιμοποιείται φέτος για να πληρωθούν λογαριασμοί ρεύματος, καύσιμα καθώς και οι φορολογικές υποχρεώσεις.

Πολίτες στην Αθήνα

Έρχεται νέο ρεκόρ στον πληθωρισμό - "Σπιράλ" ακρίβειας, "φωτιά" σε καύσιμα, ενοίκια και βασικά είδη

Με το πετρέλαιο να “γράφει” νέα ρεκόρ, αλλά και με τα ενοίκια, όπως και τα τρόφιμα να “τραβούν” την ανηφόρα, η ακρίβεια συνεχίζει να ροκανίζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, που πλέον δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Φυσικό αέριο

Επιδοτήσεις σε οικιακά τιμολόγια: Τι προβλέπεται για ρεύμα, φυσικό αέριο

Με αναδρομικές ενισχύσεις αλλά και με νέο μηχανισμό επιδοτήσεων θα "τρέξει" το πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών. Αναλυτικά τι ισχύει για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο στα οικιακά τιμολόγια.

Ηλεκτρική ενέργεια

Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα - Τι πρέπει να ξέρετε για να αποζημιωθείτε

Στόχος με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας για το ρεύμα είναι οι πληρωμές να γίνουν τον Ιούνιο. Θα αντληθούν από τους παρόχους τα στοιχεία για τους λογαριασμούς και θα προκύπτει το ποσό. Τι ισχύει για τους φοιτητές.

Εικόνα από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Ανεβαίνει σταθερά η επιβατική κίνηση - Κλείνει η ψαλίδα με το 2019

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, με τον Απρίλο να "στέλνει" αισιόδοξα μηνύματα, που θυμίζουν εποχές προ κορονοϊού.

Ανακοινώσεις για το ρεύμα

Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα επιδοτηθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Αναλυτικά τα μέτρα

Σταϊκούρας, Σκρέκας και Σκυλακάκης, εξειδίκευσαν τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Τι θα ισχύει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στα 3,2 δισ. ευρώ το κόστος των παρεμβάσεων.

Καύσιμα

Ακρίβεια: Χωρίς "χειρόφρενο" το κόστος σε καύσιμα, μεταφορές, παραγωγή

Το τρίπτυχο "φωτιά" με τα κόστη καυσίμων, μεταφορών και παραγωγής συνεχίζει ακάθεκτο. Νέες πιέσεις στις τιμές στην αντλία αναμένεται, με βάση αναλυτές, να φέρει η άνοδος τις τελευταίες μέρες των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.

Euro

Τράπεζες: Πόσο αυξάνονται οι δόσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την άνοδο των επιτοκίων

Η αύξηση των επιτοκίων αναφοράς θα οδηγήσει αυτόματα σε αύξηση της δόσης όλων των δανείων που συνδέονται με κυμαινόμενο επιτόκιο και τα οποία αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών.

Γραφεία ΕΦΚΑ

Αρχίζει η έκδοση συντάξεων fast track και "συντάξεων εμπιστοσύνης" - Τι προβλέπεται

Εγκύκλιος του Διοικητή του ΕΦΚΑ δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι υπάλληλοι καλούνται να σταματήσουν αμέσως κάθε αλληλογραφία για την επαλήθευση στοιχείων που αφορούν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες είχαν υποβληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

ΣΕΒ

ΣΕΒ: Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Το Special Report του ΣΕΒ με θέμα την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. "Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, με αιχμή την ταχύτερη υλοποίηση στρατηγικών από Πολιτεία και επιχειρήσεις" σημειώνει ο ΣΕΒ.

Παγκρήτια Τράπεζα

Παγκρήτια Τράπεζα: Αύξηση κεφαλαίου, συγχώνευση με Συνεταιριστική Χανίων και μετονομασία σε Candia Bank

Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου έως 98,7 εκατ. της τράπεζας, με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε μία παλαιά και τιμή διάθεσης στο 1,25 ευρώ. Πράσινο φως στη συγχώνευση με Συνεταιριστική Χανίων. Η τράπεζα που θα προκύψει, θα ονομαστεί Candia Bank.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Η ΤτΕ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο πληθωρισμού

Σε ομιλία του στο Συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η τράπεζα είχε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του 2021 για τον κίνδυνο έξαρσης του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ελληνική οικονομία

Γεωργακόπουλος (Intrum Hellas): αναμένονται επενδύσεις άνω των 3 δις. Ευρώ στην ελληνική αγορά κόκκινων δανείων

Στα ακίνητα που συνδέονται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum αναμένει επενδύσεις άνω του 1 δις. ευρώ, καθώς το real estate θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας (φωτό αρχείου)

Βρετανία: Ανακάλεσε το καθεστώς του Χρηματιστηρίου Μόσχας ως αναγνωρισμένου

Με το χρηματιστήριο της Μόσχας να μην αποσύρει τους περιορισμούς για τους επενδυτές, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε άλλη επιλογή από το να αφαιρέσει το αναγνωρισμένο καθεστώς του, σημείωσε η υφ. Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων.

Ακίνητα στην Αθήνα

Αξιοποίηση ακινήτων 1,3 δισ. ευρώ από Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων 500 εκατ ευρώ έχει στα χέρια της η διοίκηση της Alpha Bank ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα τρέξει αντίστοιχη διαδικασία για ακίνητα ύψους 820 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

myAADE: Τέλος στα e-mail προς τις ΔΟΥ από 9 Μαΐου - Νέες λειτουργίες για ευκολότερη πλοήγηση

myAADE: Τέλος στα e-mail προς τις ΔΟΥ από 9 Μαΐου - Νέες λειτουργίες για ευκολότερη πλοήγηση

Όσα αιτήματα θα υποβάλλονται στις ΔΟΥ μέσω e-mail από τις 9 Μαΐου και μετά, για διαδικασίες, που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή "Τα Αιτήματά μου" θα θεωρούνται ως μη υποβαλλόμενα.

Φοινικέλαιο στο σούπερ μάρκετ

Το "βαρόμετρο" της ακρίβειας χτυπάει κόκκινο - Νέες ανατιμήσεις διεθνώς σε βασικά είδη κι ενέργεια

Η ακρίβεια είναι εκείνη που καθορίζει τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις με τις τιμές να δέχονται ένα συνεχές “σφυροκόπημα” από τη συνεχή άνοδο των πρώτων υλών και της ενέργειας.

Η υπηρεσία BNPL

"Αγόρασε τώρα - Πλήρωσε αργότερα": Η νέα υπηρεσία πίστωσης που "παρακάμπτει" τις τράπεζες

Η υπηρεσία προσομοιάζει με το σύστημα των άτοκων δόσεων που παρέχουν οι τράπεζες με τη διαφορά ότι πλέον η πίστωση δεν περνά από την τράπεζα, αλλά από τον έμπορο και ανεξάρτητους παρόχους που εξειδικεύονται σε αυτές τις λύσεις.

Τράπεζες: Επιστρέφουν οι ελληνικές διοικήσεις

Τράπεζες: Επιστρέφουν οι ελληνικές διοικήσεις

Με νομοσχέδιο που θα ισχύσει την 1η Ιουνίου καταργούνται τα αυστηρά κριτήρια επιλογής των μελών των ΔΣ των τραπεζών, ανοίγει ο δρόμος για την αποεπενδυση του ΤΧΣ μέχρι το 2025 με το τελευταίο να διατηρεί το Veto για τις αμοιβές και τα bonus των διοικήσεων.

Υποχρεώσεις πληρωμών: Βαρύς λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Υποχρεώσεις πληρωμών: Βαρύς λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Στο “καταφύγιο” των πολλαπλών δόσεων για σειρά υποχρεώσεων προστρέχουν, νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο πληρωμών που ξεκινά το Μάιο.

Εφορία (φωτογραφία αρχείου)

Φορολογικές δηλώσεις: Τι να προσέξετε για να αποφύγετε επιβαρύνσεις

Τριάντα ερωταπαντήσεις από την ΑΑΔΕ για τη σωστή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης προκειμένου να μην προκύψουν περιπέτειες. Για το 75% των εκκαθαριστικών δεν προκύπτει επιπλέον φόρος.

Υπουργικό Συμβούλιο

Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 - Oι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου για την επόμενη 5ετια

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας που συζητήθηκε νωρίτερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, στόχος είναι η επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 και συγκεκριμένα 1,1% το 2023, 2,1% το 2024 και 2,3% το 2025.