ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ (Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

"Μανιφέστο" 20 παρεμβάσεων από τον ΣΕΒ για τον χωροταξικό σχεδιασμό σε αναπτυξιακή κατεύθυνση

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη ο Σύνδεσμος της Ελληνικής Βιομηχανίας περιγράφει τα αναγκαία επόμενα βήματα για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του πρόσφατου χωροταξικού νόμου, και τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Πού θα κατευθυνθούν μετά το τέλος της πανδημίας οι αυξημένες καταθέσεις

Η αύξηση των καταθέσεων αναμένεται να τροφοδοτήσει σημαντικό μέρος της ανάκαμψης της οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης των καταναλωτικών και επενδυτικών δαπανών μόλις υποχωρήσει η εν εξελίξει πανδημία.

Εφορία

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΟΥ τραβούν την ανηφόρα - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νέα χρέη προστίθενται στη "δεξαμενή" των ληξιπρόθεσμων με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον περασμένο Φεβρουάριο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αναστολές πληρωμών σε ισχύ.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: Ψηφιοποιημένο δάνειο για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Η νέα υπηρεσία “e-χρηματοδότηση” δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη, να ολοκληρώσει τη διαδικασία αίτησης για χρηματοδότηση, μέσω της υπηρεσίας v-Banking, εύκολα και γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και με απόλυτη ασφάλεια.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Οι όροι πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής – Γενική Συνέλευση στις 21 Απριλίου

Τους βασικούς όρους και τις λεπτομέρειες πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, μαζί με την πρόσκληση των μετόχων για έκτακτη γενική συνέλευση στις 21 Απριλίου προκειμένου να εγκριθεί και τυπικά η συναλλαγή γνωστοποίησε χθες η Εθνική Τράπεζα.

Ελληνικό

Τράπεζες: Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της Lamda Development για το Ελληνικό

Το εγχώριο πιστωτικό σύστημα είναι πλέον ικανό να χρηματοδοτήσει το έργο ανάπλασης στο Ελληνικό εξασφαλίζοντας μάλιστα στην Lamda Development την απαραίτητη ρευστότητα για την πρώτη 5ετία.

Πλάκα.

Βγήκαν τα "μαχαίρια" σε τουριστικές περιοχές για τα μειωμένα ενοίκια

Πολλές μειώσεις του μισθώματος που έχουν καταγραφεί σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με ιδιοκτήτες είναι παράνομες και οι μισθωτές οφείλουν το πλήρες ενοίκιο στους εκμισθωτές τους.

Ακίνητα

ΤτΕ: Ποιες κατηγορίες ακινήτων προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν την επανεκκίνηση και τους ρυθμούς αποκατάστασης των επιμέρους τομέων της αγοράς. Οι εκτιμήσεις για οικιστικά επαγγελματικά και γραφεία. Πού επενδύουν οι ΑΕΕΑΠ.

Κτίριο Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πώς θα γίνει η προνομιακή κατανομή μετοχών σε υφιστάμενους μετόχους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου τόνισε στους μετόχους ότι η αύξηση κεφαλαίου, σε συνδυασμό με άλλες εσωτερικές κινήσεις θα οδηγήσει σε συνολική κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ και θα επιτρέψει την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού.

Ο "κύκλος του χαμένου ΦΠΑ" στο μάτι των ράμπο της εφορίας - Το "Γαλλικό κλειδί"

Ο "κύκλος του χαμένου ΦΠΑ" στο μάτι των ράμπο της εφορίας - Το "Γαλλικό κλειδί"

Τουλάχιστον 140 δισ. ευρώ τον χρόνο κοστίζει στον προϋπολογισμό της ΕΕ και περί τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Ελλάδα η κλοπή του ΦΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Η πρόταση του ΔΣ στους μετόχους για την Αύξηση Κεφαλαίου

Ξεκαθαρίζουν στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Τι αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα που διατέθηκε στους μετόχους.

Τράπεζα

Τράπεζες: Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες η μερίδα του λέοντος των κόκκινων δανείων

Περισσότερα από τα μισά κόκκινα δάνεια που έχουν απομείνει στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών είναι επιχειρηματικά, το 1/3 περίπου στεγαστικά και το υπόλοιπο καταναλωτικά δάνεια.

Γιάννης Στουρνάρας.

Τράπεζες: Ηχηρό καμπανάκι Στουρνάρα για αναβαλλόμενο φόρο και νέα κόκκινα δάνεια

Σύσταση του κεντρικού τραπεζίτη για εναλλακτική λύση στο ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση για bad bank. Οι συνέπειες της πανδημίας, το ύψος των νέων κόκκινων δανείων και ο Ηρακλής ΙΙ. 

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος: Ανάπτυξη 4,2% για το 2021

Η ταχύτητα των εμβολιασμών, η διατήρηση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων και η ταχύτητα ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης θα κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι προκλήσεις των ελληνικών τραπεζών

Σταϊκούρας: Πότε γίνονται οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Σταϊκούρας: Πότε γίνονται οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται περίπου στα 30 δισ. ευρώ και επαρκούν για επέκταση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων για ένα χρονικό διάστημα, εάν κι εφόσον απαιτηθεί.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ενοίκια: Ελπίδες για άρση αδιεξόδου με τις αποζημιώσεις συνιδιοκτητών ακινήτων

Η ΑΑΔΕ σε περιπτώσεις πολλαπλών δηλώσεων Covid από συνιδιοκτήτες, προχωρά σε ταυτοποίηση των ακινήτων και απλοποίηση διαδικασίας ώστε όσες αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί να ξεκινήσουν να πληρώνονται στο τέλος της εβδομάδας.

Γυναίκα με μάσκα περνάει έξω από την τράπεζα της Ελλάδος

Πρόγραμμα Γέφυρα: "Σανίδα σωτηρίας" για τράπεζες και επιχειρήσεις

Πώς τα προγράμματα Γέφυρα ι και ΙΙ προσφέρουν βαθιά ανάσα σε τράπεζες και επιχειρήσεις. 2 δις. λιγότερα κόκκινα δάνεια για τις τράπεζες - ευκαιρία επιστροφής στην κανονικότητα για τις επιχειρήσεις.

Τουρίστες στου Φιλοπάππου (Φωτογραφία αρχείου)

Πακέτο μέτρων: Ανεβαίνει ο λογαριασμός και περιμένει και ο τουρισμός

Η χώρα έχει δανειστεί 22 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια για τη στήριξη των ταμειακών της διαθεσίμων αυξάνοντας το λογαριασμό του χρέους σε δυσθεώρητα επίπεδα. Κι ακόμη υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι να ξεκινήσει ο "αιμοδότης" τουρισμός.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Κοινή ανακοίνωση 56 οργανώσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ανοιχτή επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Σκυλακάκη, αποφάσισαν να αποστείλουν από κοινού 83 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ 2": Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Προθεσμίες και τα 5 βήματα της διαδικασίας

Πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ 2": Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Προθεσμίες και τα 5 βήματα της διαδικασίας

Οι δικαιούχοι του Προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 2»,μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ έως τις 9 Μαΐου 2021, μέσω μιας απλής διαδικασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης

Λιανεμπόριο: Τα "ψιλά γράμματα" του πακέτου στήριξης για τις επιχειρήσεις - Οι προϋποθέσεις και οι κλάδοι

Το μέτρο της "αυξημένης αποζημίωσης" δεν επηρεάζεται από τον γενικό περιορισμό της εξαίρεσης των προβληματικών – σύμφωνα με τον ορισμό της Κομισιόν – επιχειρήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας.

Alpha Bank: "Γυρίζει σελίδα" με απόθεμα κεφαλαίων 2 δισ. ευρώ

Alpha Bank: "Γυρίζει σελίδα" με απόθεμα κεφαλαίων 2 δισ. ευρώ

Mε ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και απόλυτα θωρακισμένη κεφαλαιακά η Alpha Bank προχωράει αυτοδύναμα στην πλήρη εξυγίανση του ισολογισμούς από τα κόκκινα δάνεια και στην ουσιαστική χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Χρήματα

Μειωμένα εισοδήματα και "απαγορευτικό" στην κατανάλωση βάζουν χαμηλά τον βατήρα των κρατικών εσόδων

Με την αγορά κλειστή είναι εμφανές ότι το δημόσιο ταμείο έχασε πολλά ποσά το 2020,κάτι που και φέτος αναμένεται να γίνει., με το πρώτο τρίμηνο να έχει χαθεί. Και το 2020 πάντως ο ΕΝΦΙΑ ήταν στυλοβάτης των εσόδων.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σκυλακάκης: Θα αποφασίσουμε μέτρα για Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη όταν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η αναστολή

"Υπάρχουν οριζόντια μέτρα που καλύπτουν τα μαγαζιά, όπως η επιδότηση πάγιων δαπανών" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.