ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικά νέα- Διαβάστε όλες τις οικονομικές ειδήσεις σήμερα

Κατοικίες στην Κέρκυρα

Αγορά ή ενοικίαση κατοικίας - Τι δείχνει η περίπτωση της Κέρκυρας

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα ελληνικά νησιά συνεχίζουν και το 2023 να επιλέγουν τη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης μειόνοντας ακόμα περισσότερο την προσφορά κατοικίας.

Φοιτητική εστία Αθηνών

Στα σκαριά 750 φοιτητικές εστίες με ΣΔΙΤ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το πρόγραμμα νέων κτιριακών έργων αποτελεί μια από τις κεντρικές προτεραιότητες της στρατηγικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και θα ενισχύσει την οργάνωση και λειτουργία του στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία που έχει εισέλθει.

Αρχείου

Φορολογικές Δηλώσεις: “Δεύτερη ευκαιρία” για διορθώσεις λαθών - Πότε δεν καταβάλλεται πρόστιμο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για διορθώσεις στις φορολογικές δηλώσεις. Σε ποιες περιπτώσεις εκπρόθεσμων δηλώσεων δεν επιβάλλεται πρόστιμο.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κάλεσμα σε επιχειρηματίες για επενδύσεις

Στις ισχυρές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τονίζοντας διαθέτουμε σχέδιο, τεχνογνωσία, κεφαλαιακή επάρκεια και είμαστε δίπλα σε κάθε επιχειρηματία που σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση της DASTERI με κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης

Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, σε κλάδους, από την ενέργεια και τη βιομηχανία μέχρι και τη ναυτιλία με συνολικό ποσό χρηματοδοτήσεων που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ €.

Αγορές στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Σκληρή μάχη στο Κογκρέσο για το όριο του χρέους - Το απευκταίο σενάριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία επικρατεί στις ΗΠΑ για ευκαιριακή και απρόβλεπτη συμμαχία με διαφωνούντες Δημοκρατικούς που, για διαφορετικούς λόγους, επιθυμούν την καταψήφιση της συμφωνίας για το χρέος.

Φωτογραφία αρχείου

Τζο Μπάιντεν: Η συμφωνία για το όριο του χρέους είναι έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο

Λευκός καπνός φαίνεται πως υπάρχει στις ΗΠΑ, στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, με τον αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει πως η συμφωνία είναι έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο.

Μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Γαλλο-Ιταλική κοινοπραξία για την συντήρηση και λειτουργία του δικτύου

Αντικείμενο του έργου ΣΔΙΤ αποτελεί η λειτουργία και συντήρηση του δικτύου του μετρό Θεσσαλονίκης και του τροχαίου υλικού καθώς και η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συναφούς πληροφοριακού συστήματος.

Λογαριασμοί

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τελική ευθεία για την κατάθεση δικαιολογητικών - Οι προθεσμίες

Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μέχρι τις 31 Μαΐου 2023 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να προβούν σε σχετικές διορθώσεις σε σχέση με τη ρήτρα απασχόλησης.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τράπεζες: Χωρίς αγοραστή 8 στις 10 κατοικίες που βγαίνουν στο σφυρί

Περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, έλλειψη χρηματοδότησης για τους ενδιαφερόμενους και το πλαίσιο των διαδικασιών που ακολουθεί, οι λόγοι της αποτυχίας των πλειστηριασμών που βάζουν «βόμβα» στην μείωση του ιδιωτικού χρέους και του στόχους του «Ηρακλή»

Ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Πελαγίδης

ΥΠΟΙΚ: Μηνύματα σταθερότητας από την υπηρεσιακή ηγεσία - Έρχονται συνεδριάσεις Eurogroup, Ecofin

Ο νέος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος είναι να μεταφέρει στο διάδοχό του, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, “άθικτη την ελληνική οικονομία και όπου μπορεί ακόμη καλύτερη”

Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

"Η μητέρα όλων των κρίσεων": Τι θα συμβεί στον πλανήτη σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμών από τις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι ειδικοί όσο πλησιάζει η X-date της 1ης Ιουνίου χωρίς να έχει βρεθεί λύση στις ΗΠΑ στο θέμα της αύξησης του ορίου του χρέους. Οι "ειδικές αίθουσες πολέμου", η πορεία σε αχαρτογράφητα νερά και η ιδιαίτερη δύναμη του δολαρίου.

i-stock

Κρήτη: Στο φως έγγραφα με τις ποινικές ρήτρες που αξιώνουν από εργαζόμενους - Ζητούν μέχρι και 10.000 ευρώ

Μερίδα εργοδοτών του ξενοδοχειακού χώρου στο Ηράκλειο απαιτούν από τους εργαζόμενους να μην δίνουν πληροφορίες για το μισθό τους ούτε στους συναδέλφους τους.

Ακίνητα στην Αθήνα

Φορέας Ακινήτων: Μεγαλώνει το χάσμα με τους επενδυτές

Σε "τεντωμένο" σκοινί συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΕΓΔΙΧ με τους επενδυτές για τον Φορέα Ακινήτων. Συνεχείς καθυστερήσεις και μειούμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα σημεία τριβής. Για το β’ εξάμηνο του 2024 η νέα αναβολή για την λειτουργία του Φορέα.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Έκρηξη του δείκτη εμπιστοσύνης των ΜμΕ το πρώτο εξάμηνο

Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης που εκπονεί η Εθνική Τράπεζα ήδη έχει καλύψει τα 2/3 των απωλειών που προκλήθηκαν αρχικά από την πανδημία και στη συνέχεια από την ενεργειακή κρίση. Υψηλότερη δυναμική πωλήσεων για την επόμενη τριετία.

Φορολογικές δηλώσεις

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της πρώτης δόσης - SOS για Ε9 και διόρθωση λαθών

Είναι σημαντικό έστω και λίγο πριν την πρώτη καταβολή δόσης ο κάθε φορολογούμενος/η, εφόσον διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις, να προβεί σε διορθώσεις υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση Ε9 έως τις 30 Ιουνίου 2023.

ΕΦΚΑ

Υπενθύμιση για την επέκταση ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών ασφαλισμένων

Από την 1η Ιουνίου 2023 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά.

Πλεόνασμα

Προϋπολογισμός - Έσοδα: Ποιες κατηγορίες έφεραν υπεραποδόσεις το πρώτο τετράμηνο

Με βάση την εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού τετραμήνου Ιανουαρίου - Απριλίου 2023 υπάρχει πτώση στα έσοδα των ΕΦΚ, που ανήλθαν σε 2.032 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένα έναντι του στόχου κατά 80 εκατ. ευρώ.

Θεσσαλονίκη

Στα ύψη το real estate έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Πόσο πωλούνται ακίνητα κατοικιών

Η οικοδομική δραστηριότητα η οποία παραμένει περιορισμένη σε σχέση με τις περιόδους πριν την οικονομική και ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός ο οποίος κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία του στην αγορά δίνουν μια παραπάνω ώθηση προς τα πάνω στις τιμές των ακινήτων κατοικιών.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Τα 4 "τοπικά σημεία υπεροχής" σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα

Βασικό συμπέρασμα της ανάλυσης είναι ότι η περιοχή βασιζόμενη σε τοπικά σημεία υπεροχής, τα οποία την έχουν κατ΄ επανάληψη αναδείξει σε κοιτίδα δημιουργίας, μπορεί εκ νέου να τα αξιοποιήσει για να εδραιώσει μια σύγχρονη βάση ανάπτυξης.

Τράπεζες: Οι στόχοι για την μείωση των κόκκινων δανείων

Τράπεζες: Οι στόχοι για την μείωση των κόκκινων δανείων

Η ακτινογραφία των κόκκινων δανείων των τραπεζών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Αργεί η σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τι είπαν στους αναλυτές οι τραπεζίτες και γιατί εξακολουθεί να ανησυχεί η ΤτΕ.

Η φτώχεια απειλεί τους Έλληνες

Κομισιόν: Έρχεται "κόφτης" στην αύξηση δαπανών - Πού μπαίνει ο "πήχης"

Με βάση τις αναλυτικές εκθέσεις και τις νέες οδηγίες – συστάσεις ανά χώρα στο πλαίσιο ελέγχων του Εαρινού εξαμήνου που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι 14 από τις 27 χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν ελλείμματα στον προϋπολογισμό τους.