ΑΑΔΕ: Αύξηση οφειλών – μείωση οφειλετών τον Οκτώβριο

ΑΑΔΕ: Αύξηση οφειλών – μείωση οφειλετών τον Οκτώβριο
Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος Eurokinissi

Από τις νέες απλήρωτες υποχρεώσεις προς τη φορολογική διοίκηση τα 972 εκατ. οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.

Ακόμη 996 εκατ. ευρώ απλήρωτων φορολογικών υποχρεώσεων καταγράφει η ΑΑΔΕ για τον Οκτώβριο διαμορφώνοντας το σύνολο για τις νέες οφειλές από τις αρχή του χρόνου στα 8,83 δισ. ευρώ.

Μάλιστα η συντριπτική πλειονότητα των νέων οφειλών είναι φορολογικές. Από τις νέες απλήρωτες υποχρεώσεις προς τη φορολογική διοίκηση τα 972 εκατ. οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Πιο αναλυτικά, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά €507,3 εκατ., οι οφειλές από φόρους στην περιουσία (κατά κύριο λόγο ο ΕΝΦΙΑ) κατά 173,6 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά €203,1 εκατ. και οι οφειλές από φορολογικά πρόστιμα κατά 47 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκαν τον Οκτώβριο στα 103,368 δισ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 276 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, ανήλθαν τον Οκτώβριο σε 4,19 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας μείωση κατά περίπου 113.000.

Συνεχίζει όμως να αυξάνεται ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κατασχέσεις ανήλθε στο 1,155 εκατομμύριο παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 7.000.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα