ΑΑΔΕ: Σύντομα οι πληρωμές με κάρτα μέσω του Taxisnet

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί και η σχετική εφαρμογή TAXISNET

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η ενεργοποίηση της εφαρμογής για την απευθείας πληρωμή φόρων με πλαστικό χρήμα μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ.

Σε απάντηση που έστειλε σε ερώτηση δύο βουλευτών για τις χρεώσεις των τραπεζών τονίζει ότι αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί και η σχετική εφαρμογή TAXISNET, παρέχοντας τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.

ADVERTISING

Με την νέα υπηρεσία οι φορολογούμενοι που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική θα μπορούν να εξοφλούν το σύνολο των υποχρεώσεων τους με πλαστικό χρήμα απευθείας μέσω της μερίδας τους στο Taxisnet.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι αρχή της υπηρεσίας είναι η στόχευση για τη στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής Τραπεζικής και του διαδικτύου.

Επί της ουσίας της ερώτησης η Α.Α.Δ.Ε. στο έγγραφό της αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η παρέμβαση στην ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πελάτες τους παρότι έχει επιβαλλει στις τράπεζες να αναρτούν τιμοκατάλογο με τις χρεώσεις για την πληρωμή υποχρεώσεων στην εφορία.

Θυμίζει ακόμη ότι με την απόφαση για την μη χρέωση τη προμήθειας των τραπεζών στην ΑΑΔΕ η σχετική δαπάνη μειώνεται περίπου κατά 50% και η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται στον προϋπολογισμό δαπανών της Α.Α.Δ.Ε. δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των πολιτικών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και την εξεύρεση πρόσθετων δημοσιονομικών πόρων για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και της τελωνειακής δίωξης σε πανελλήνια κλίμακα, με σημαντικότατα εκτιμώμενα οφέλη για τον φορολογούμενο.

24Media Network