Adam Tooze: Στο βήμα σήμερα του Delphi Economic Forum

Adam Tooze: Στο βήμα σήμερα του Delphi Economic Forum
Ο Adam Tooze Adam Tooze/chartbook

Ο Adam Tooze, ένας από τους πιο επιδραστικούς διανοητές της εποχής μας, θα συζητήσει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, για την αναζήτηση ενός νέου παραδείγματος οικονομικής δικαιοσύνης σε ταραχώδεις καιρούς.

Στο βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα ανέβει το μεσημέρι της Παρασκευής (08/04, 14:50, Leto Hall) ο Adam Tooze, ένας από τους πιο επιδραστικούς διανοητές της εποχή μας, καλεσμένος του Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή.

Ο Βρετανός ιστορικός θα συζητήσει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Διευθυντή του Ινστιτούτου, σχετικά με την αναζήτηση ενός νέου παραδείγματος οικονομικής δικαιοσύνης σε ταραχώδεις καιρούς.

Ο Adam Tooze διδάσκει Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, κατέχοντας την έδρα Shelby Cullom Davis και είναι διευθυντής του European Institute του ίδιου Πανεπιστημίου, ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Cambridge και του Yale. Έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Foreign Policy ως ένας από τους κορυφαίους διεθνώς διανοητές της δεκαετίας.

Για το τελευταίο του βιβλίο “Shutdown: How Covid Shook the World’s Economy” που κυκλοφόρησε το 2021, ο Economist έγραψε ότι ο “Tooze επιδεικνύει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να χειρίζεται την λεπτομέρεια. Και η έκταση που καλύπτει είναι εξαιρετικά ευρεία. Πρόκειται για μία πραγματικά αληθινή εικόνα του παγκόσμιου αντίκτυπου της κρίσης”.

Το βιβλίο του “Crashed: How a Decade of Financial Crises Changed the World” που κυκλοφόρησε το 2018 έχει θεωρηθεί ως μία από τις καλύτερες αναλύσεις της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης και έχει γίνει το βασικό σημείο αναφοράς.

Τα δύο τελευταία του βιβλία, Shutdown και Crashed, θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, το Crashed θα κυκλοφορήσει μετά το Πάσχα με τίτλο “Πολιτική οικονομία μιας κατάρρευσης”.

Αρθρογραφεί και έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων από τους Financial Times, τους New York Times, τον Guardian, το Foreign Policy, την Zeit, τον Spiegel, την Sueddeutsche Zeitung μέχρι το New Left Review, το Jacobin και το Dissent.

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία αρθρογραφεί και σχολιάζει εκτεταμένα τις εξελίξεις σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, αναλύοντας πως αλλάζει ο κόσμος μας μέσα από την επιτάχυνση της ιστορίας.

Το Chartbook που δημοσιεύει τακτικά με την μορφή newsletter, έχει δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους και αποτελεί επιδραστικό σημείο αναφοράς για την κατανόηση των διεθνών εξελίξεων.

Παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις ομιλίες επιλέγοντας την αίθουσα που σας ενδιαφέρει. Αναλυτικά η AGENDA του οικονομικού forum και οι ομιλητές που συμμετέχουν

Delphi Economic Forum VII | Artemis Hall Stream 1

Delphi Economic Forum VII | Karamanlis Hall Stream 2

Delphi Economic Forum VII | Dionysos Hall Stream 3

Delphi Economic Forum VII | Leto Hall Stream 4

Delphi Economic Forum VII | Apollon Hall Stream 5

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα