Αδειοδότηση επιχειρήσεων εξπρές προωθεί ο Γ. Σταθάκης

Συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, 15 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με θέμα: "από αναβολή σε αναβολή το Αναπτυξιακό σχέδιο για τη Χώρα", την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, 15 Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με θέμα: "από αναβολή σε αναβολή το Αναπτυξιακό σχέδιο για τη Χώρα", την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Θα αρκεί, όπως είπε, 1 ημέρα για την ίδρυση και 3 ημέρες για την αδειοδότηση του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων. Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται αναπτυξιακός νόμος προσανατολισμένος σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σημαντική επιτάχυνση της δυνατότητας ίδρυσης και αδειοδότησης του μεγαλύτερου μέρους των ελληνικών επιχειρήσεων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δεσμευόμενος ότι η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε 1 και 3 ημέρες αντίστοιχα.

«Θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε τη διαδικασία» είπε στην Ολομέλεια ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε: «θα αρκεί 1 μέρα για ίδρυση και 3 μέρες για την αδειοδότηση του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων". Σημείωσε, μάλιστα, ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης σε τρεις μεγάλες κατηγορίες – τομείς επιχειρήσεων: την μεταποίηση τροφίμων και ποτών, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον τουρισμό και τις εξορυκτικές δραστηριότητες. Σημείωσε, επίσης ότι συζητήσεις διεξάγονται και για την αδειοδότηση εξορυκτικών επιχειρήσεων αλλά παραδέχτηκε ότι σε αυτό τον τομέα οι αποφάσεις δεν είναι άμεσες.

Παραγωγή και καινοτομία

Ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε επίσης ότι ο αναπτυξιακός νόμος που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι εντελώς διαφορετικός από τους προηγούμενους και θα εστιάζει για πρώτη φορά στις μικρομεσαίες και όχι τις μεγάλες επιχειρήσεις και θα είναι προσανατολισμός στην παραγωγή και την καινοτομία. «Με τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο το 4% των επενδύσεων πήραν το 60% των πόρων και πάνω από το 70% των κονδυλίων πήγαν στον τουρισμό και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες. Έτσι δεν έχει νόημα» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

 «Η αναπτυξιακή στρατηγική μας είναι μια οικονομία η οποία θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα παραδοσιακά της πλεονεκτήματα (τουρισμός, ναυτιλία, αγροτοδιατροφικό) αλλά μέσα από μεγάλες καινοτομικές αλλαγές» είπε ο κ. Σταθάκης και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να στρέψει εκεί το παραγωγικό της πρότυπο εκμεταλλευόμενη το νέο και καταρτισμένο εργασιακό δυναμικό της.

SHARE: