Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

Δείτε ποιες πόλεις της Ευρώπης βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα

Η Σιγκαπούρη αναδείχθηκε η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς για πέμπτη συνεχή χρονιά, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC και η βρετανική εφημερίδα Guardian, που επικαλούνται σχετική έρευνα της Economist Intelligence Unit (EIU).

Η ετήσια αξιολόγηση της EIU συγκρίνει τις τιμές σε περισσότερα από 150 προϊόντα και υπηρεσίες, σε 133 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως τρόφιμα και ποτά, ενδύματα, ενοίκια, μεταφορές, λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφελείας, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, αναψυχή και διασκέδαση. Στόχο έχει να βοηθήσει τα στελέχη επιχειρήσεων που είναι αρμόδια για τις προσλήψεις να υπολογίσουν με δίκαιο τρόπο τους μισθούς των εργαζομένων τους οποίους στέλνουν να εργαστούν σε άλλες χώρες.

Ακριβή συνεχίζει να είναι και η Ευρώπη· το Παρίσι (2ο στη γενική κατάταξη), η Ζυρίχη, το Όσλο, η Γενεύη και η Κοπεγχάγη εμφανίζονται την πρώτη 10άδα, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους για αναψυχή και διασκέδαση. Η μόνη πόλη εκτός της Ασίας ή της Ευρώπης που εμφανίζεται στις 10 πρώτες είναι το Τελ Αβίβ.

Δείτε παρακάτω τις δέκα πρώτες πόλεις της λίστας και τις βαθμολογίες που έλαβαν (Σημείωση: Όσες πόλεις έλαβαν βαθμολογία πάνω από 100 θεωρούνται ακριβές, ενώ κάτω από 100 πιο οικονομικές):

10. ΣΙΔΝΕΙ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

 

Βαθμολογία: 102

9. ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ

 

Βαθμολογία: 103

8. ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΔΑΝΙΑ

 

Βαθμολογία:

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα