Άγγελος Φιλιππίδης: “Δηλωμένα τα χρήματά μου. Αν πήρα ένα ευρώ να μπω φυλακή”

Άγγελος Φιλιππίδης: “Δηλωμένα τα χρήματά μου. Αν πήρα ένα ευρώ να μπω φυλακή”
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Για συνωμοσία και υπόθεση που δεν στηρίζεται σε στοιχεία, κάνει λόγο ο Άγγελος Φιλιππίδης. Δήλωσε ότι θα έπαιρνε και πάλι τις ίδιες αποφάσεις για τα δάνεια του ΤΤ. Ζήτησε να καταθέσει στη Δικαιοσύνη με κάμερες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια (Vid)

Απαντήσεις για το εισαγγελικό πόρισμα-βόμβα έδωσε το πρωί της Πέμπτης, ο Άγγελος Φιλιππίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

“Όλα τα χρήματα που έχω είναι δηλωμένα στις φορολογικές μου δηλώσεις. Ζήτησα από τις εισαγγελείς να με φωνάξουν, πριν δυσφημίσουν έναν άνθρωπο”, είπε ο κ. Φιλιππίδης και πρόσθεσε:

“Ερωτήθην ποτέ από την ανεξάρτητη αρχή και δεν έδωσα απάντηση; Πήγα παντού. Μου είπαν δεν θέλουμε εξηγήσεις, αν σε χρειαστούμε θα σε φωνάξουμε. Δυσφημούν οριστικά τη ζωή μου, σε έναν λαό που πεινάει”.

Ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε ότι αν έχει πάρει ένα ευρώ, να τον βάλουν φυλακή και τόνισε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα, θα δώσει εξηγήσεις και θα υπερασπιστεί το έργο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ερωτηθείς για τις επισφάλειες ο Άγγελος Φιλιππίδης, τόνισε ότι η επενδυτική επιτροπή που κατηγορείται ότι έχασε 200 εκ. κέρδισε 600 εκατομμύρια.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

 

“Γιατί βρίσκεται κατηγορούμενη η τράπεζα με τις λιγότερες επισφάλειες, το αφήνω στην κρίση σας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε ότι όταν παίρνεις τραπεζικές αποφάσεις και κερδίζεις και χάνεις και σημείωσε ότι η διοίκησή του, έσωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

“Θα έρθω στην ελληνική δικαιοσύνη και θα δώσω εξηγήσεις ένα ένα για τα δάνεια. Τα δάνεια δόθηκαν σε συγκεκριμένες συνθήκες και θα τα ξαναέδινα. Μια ποδοσφαιρική ομάδα μπορεί να κάνει και νίκη και ήττα. Αν ήταν στημένο το παιχνίδι και αν έχουν δωροδοκηθεί άνθρωποι να μπουν φυλακή”, είπε ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Ερωτηθείς για την εντύπωση του κόσμου ότι δόθηκαν δάνεια και κέρδιζαν κάποιοι μεταξύ των οποίων και ο Αγ. Φιλιππίδης, επανέλαβε ότι αν έχει πάρει έστω και ένα ευρώ να μπει φυλακή.

Ο κ. Φιλιππίδης αμφισβήτησε το πόρισμα και αναρωτήθηκε γιατί δεν τον φώναξαν να σιγουρευτούν, πριν διαρρεύσουν πληροφορίες.

“Τα χρήματα στους λογαριασμούς μου, ήταν φορολογημένα, δηλωμένα και στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και παντού. Την άλλη βδομάδα, θα βρίσκομαι πίσω. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Είχα προγραμματίσει ταξίδι ενός μήνα και τελικά θα μείνω 10 μέρες. Άμεσα θα γυρίσω” τόνισε ο κ. Φιλιππίδης, αναφερόμενος στο ότι βρίσκεται ακόμα στο εξωτερικό.

“Κανένας ένοχος, όλα στον αέρα”

Σε ερώτηση για τις διαδρομές του χρήματος, ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε ότι όλα έγιναν νόμιμα και ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη, χωρίς να πει ποιος κατά την άποψή του κρύβεται από πίσω.

“Εγώ δεν έχω δυνατότητα να παρακολουθώ τη διακίνηση του χρήματος. Αυτό που μπορώ να δω είναι ότι όταν φεύγουν τα χρήματα από την τράπεζά μου, δεν πάνε σε κάτι εντελώς άσχετο”.

Ερωτηθείς για την “τρύπα” του ΤΤ, ο κ. Φιλιππίδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα για κανέναν (τον ίδιο ή επιχειρηματία) και όλη η υπόθεση είναι χωρίς στοιχεία και στον αέρα.

Όσον αφορά την υπόθεση ΓΡΙΒΕΑ, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι τα δάνεια τα έδωσε το 2009 και σημειώνει ότι το 2010 όλα ήταν καλά και με έκθεση της ΤτΕ του 2011 ανακαλύφθηκαν τα προβλήματα. Ο κ. Φιλιππίδης έφερε το παράδειγμα των διαφημιστικών που κατέρρευσαν.

“Μία από τις διαφημιστικές που έπεσαν έξω, ήταν και του κ. Γριβέα. Γιατί ασχολούνται μόνο με τα δάνεια που έδωσε το ΤΤ και όχι με τις άλλες διαφημιστικές”, αναρωτήθηκε ο κ. Φιλιππίδης

Τέλος ζήτησε, όταν έρθει να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, αυτό να γίνει μπροστά σε κάμερες, ώστε να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα