Εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλη την αγορά

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις. Το διάστημα των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ξεκίνησαν την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις. Το διάστημα των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Για την αποφυγή φαινομένων εξαπάτησης και αισχροκέρδειας των καταναλωτών γίνονται έλεγχοι σε όλη τη χώρα

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες από το πρωί για την αποφυγή φαινομένων εξαπάτησης και αισχροκέρδειας των καταναλωτών.

Με εντολή του γενικού γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη γίνονται έλεγχοι σε όλη τη χώρα και σε όλο το εύρος της αγοράς και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να προληφθούν ενδεχόμενα αισχροκέρδειας ζητά με έγγραφο του προς την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο Εισαγγελέας ζητά από την Διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς Προϊόντων και Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου , ενόψει της εφαρμογής της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας , να ενταθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προληφθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας ειδικά δε σε είδη πρώτης ανάγκης όπως καύσιμα, τρόφιμα κλπ. Ζητά επίσης να ενημερώνεται εγγράφως η Εισαγγελία για περιπτώσεις που διαπιστώνεται παραβίαση της νομοθεσίας.

Καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές - Πώς απαντά η Κυβέρνηση

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην κυβέρνηση σήμερα το πρωί για μη αποδεκτές συναλλαγές αγοραπωλησίας μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πρατηριούχους πετρελαιοειδών, ακολούθησε επικοινωνία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών MOTOR OIL, ΕΛΠΕ και AEGEAN OIL και μας διαβεβαίωσαν ότι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών συνεχίζονται ομαλά μεταξύ διυλιστηρίων, πρατηριούχων και καταναλωτών.

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ-ΦΑΡΜΑΚΑ

Επικοινώνησε ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής με τους θεσμικούς φορείς  του  φαρμάκου και υπήρξε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη φαρμάκων και ότι η αγορά κινείται σε κανονικά πλαίσια. Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων.

ΕΜΠΟΡΙΟ-ΤΡΟΦΙΜΑ

-Σε επικοινωνία της κυβέρνησης με τη διοίκηση της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ επιβεβαιώθηκε η ομαλή λειτουργία των εμπορικών συναλλαγών της εταιρείας με τους πελάτες της χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, που να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

-Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κυβέρνηση με τη διοίκηση της εταιρείας Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ επιβεβαιώθηκε η θέληση της εταιρείας να συμβάλλει  στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου δεν έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τους τρόπους των οικονομικών συναλλαγών που είχε μέχρι σήμερα με τους πελάτες της.

-Ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου Αντ. Παπαδεράκης σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Super Market τον διαβεβαίωσαν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία και τις εμπορικές συναλλαγές.

SHARE:

24Media Network