Αισιοδοξία Γερούν για συμφωνία

Αισιοδοξία Γερούν για συμφωνία

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι όσοι τάσσονται υπέρ της μεγάλης εμπροσθοβαρούς ελάφρυνσης του χρέους, έχουν μετριάσει τη στάση τους και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση, άλλαξαν λίγο τη θέση τους

Την πεποίθησή του ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Σε δηλώσεις του από την Ιαπωνία όπου και βρίσκεται για τη συνεδρίαση των G7, ο πρόεδρος του Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως "έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, κι έτσι θεωρώ ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία".

Το CNBC κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμείο δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο πολλά κράτη-μέλη της ευρωζώνης εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ενδεχόμενο κούρεμα του χρέους θα αποδυναμώσει τα κίνητρα της Ελλάδας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι όσοι τάσσονται υπέρ της μεγάλης εμπροσθοβαρούς ελάφρυνσης του χρέους, έχουν μετριάσει τη στάση τους και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση, άλλαξαν λίγο τη θέση τους, βοηθώντας έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές στη διαπραγμάτευση.

"Αυτό το έτος, ή το επόμενο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτο για τους Έλληνες", τόνισε για να προσθέσει: "Μακροπρόθεσμα, έχουμε πληθώρα επιλογών που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αναφορικά με την λήξη του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Θα προτιμούσα να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές για τα μέτρα που είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε και στη συνέχεια να δούμε πότε θα χρειαστεί να εφαρμοστούν".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα ζήτησε ο Σούλτς

Ντάισελμπλουμ: Η μία και μοναδική 'κόκκινη γραμμή' στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Ντάισελμπλουμ: Ο πλούτος της Ελλάδας έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο

SHARE: