H νέα τάση των serviced apartments – Πώς μπορούν να σας απαλλάξουν από κόστη και κόπο

H νέα τάση των serviced apartments – Πώς μπορούν να σας απαλλάξουν από κόστη και κόπο
Σπίτια στην Πάτρα Eurokinissi

Το σπίτι μακριά από το σπίτι; Ή η νέα λύση μακροχρόνιας διαμονής στις πόλεις; Το σίγουρο είναι ότι τα serviced apartments είναι η νέα hot τάση στο real estate και ήρθαν για να μείνουν.

Μπορεί να μη το γνωρίζετε αλλά υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα εταιρείες που έχουν, λειτουργούν και διαθέτουν τέτοια διαμερίσματα. Μάλιστα, το προσεχές μέλλον αναμένεται να υπάρξουν ακόμη περισσότερες επενδύσεις στον τομέα αυτό.

Ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχει πολύς χώρος για την ανάπτυξη serviced apartments καθώς το κτιριακό δυναμικό της χώρας είναι αρκετά παλιό ή πεπαλαιωμένο, και οι ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων έχουν αλλάξει και μεγαλώσει.

Ειδικά η πανδημία έφερε στο προσκήνιο νέες ανάγκες και δημιούργησε νέες τάσεις. Επιθυμείτε να δουλέψετε σε άλλη πόλη ή χώρα ως ψηφιακός νομάς ή δουλεύετε πλέον με τηλεργασία; Τα serviced apartments δίνουν τη λύση.

Ακόμη και στην περίπτωση της μακροχρόνιας μίσθωσης (σε σχέση με τη συμβατική ενοικίαση ενός σπιτιού), αυτό που λαμβάνετε ως εμπειρία είναι πολύ καλύτερο και ενδεχομένως και πιο οικονομικό.

Το τελευταίο φυσικά εξαρτάται από τις ανάγκες σας καθώς όσο περισσότερες θέλετε να καλύψετε με ένα σταθερό μηνιαίο ποσό, τόσο υψηλότερο θα είναι το κόστος.

Σίγουρα όμως θα είναι χαμηλότερο από το άθροισμα των υπηρεσιών που θα αγοράζατε σε άλλους χώρους (π.χ. γυμναστήρια) ή θα χρηματοδοτούσατε για τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία ενός σπιτιού (π.χ. επισκευές ή καθαρισμός).

Η ευελιξία και άνεση είναι βασικά προτερήματα των serviced apartments και αυτά αποτελούν μια λύση “με το κλειδί στο χέρι”. Περίπου όπως η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου αντί για τη συμβατική αγορά ενός Ι.Χ. (και όλα τα κόστη, άμεσα και έμμεσα, που συνεπάγεται η απόκτηση ενός αυτοκινήτου).

Τι είναι ένα serviced apartment;

Ένα serviced apartment ή εξυπηρετούμενο διαμέρισμα στα Ελληνικά είναι ένα πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο διαμέρισμα, που μπορεί να διατεθεί τόσο για βραχυχρόνια όσο και για μακροχρόνια χρήση.

Εκτός όμως από τα έπιπλα και τον εξοπλισμό προσφέρει και άλλες ανέσεις στους ενοίκους του, όπως για παράδειγμα κοινόχρηστες υπηρεσίες και χώρους. Για παράδειγμα, ένα κτίριο serviced apartments μπορεί να έχει δική του πισίνα ή γυμναστήριο. Ακόμη και εστιατόριο.

Επιπλέον, η εταιρεία που διαχειρίζεται το κτίριο παρέχει συνήθως και άλλες υπηρεσίες που θα βρείτε ιδιαίτερα ελκυστικές σε σχέση με το μηνιαίο “μίσθωμα”, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης του σπιτιού.

Κοινώς, αφού μπείτε μέσα στο σπίτι δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι ούτε να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα σε εργασίες μέσα σε αυτό. Απλά ζείτε μέσα σε αυτό και οφείλετε να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση.

Πώς διαφέρει από τη διαμονή σε ένα ξενοδοχείο, ένα AirBnB ή μια συμβατική ενοικίαση;

Ένα εξυπηρετούμενο διαμέρισμα μοιάζει αρκετά με ένα ξενοδοχείο ή ακόμη περισσότερο με ένα AirBnB, σωστά;

Περίπου είναι η απάντηση. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο καθώς ένα serviced apartment είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερο από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή ένα τυπικό διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Θα έχετε πολύ περισσότερο χώρο για να κοιμηθείτε, χαλαρώσετε ή δουλέψετε.

Επιπλέον, έχει μεγάλη κουζίνα σε αντίθεση με τις μικρές και εξοπλισμένες μόνο με τα βασικά κουζίνες που έχουν τα δωμάτια ξενοδοχείων και κυρίως τα AirBnb. Σε ένα εξυπηρετούμενο σπίτι θα βρείτε πλήρως λειτουργική κουζίνα με όλες τις συσκευές και τον εξοπλισμό, σαν να το είχατε εξοπλίσει εσείς.

Εκτός της κουζίνας, και σε όλα τα υπόλοιπα δωμάτια θα βρείτε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για την καθημερινότητά σας, όπως καφετιέρα για espresso, πλήρες γραφείο για να εργαστείτε, όλες τις απαραίτητες συσκευές για το πλύσιμο και στέγνωμα των ρούχων, καλάθι για τα άπλυτα και (συνήθως) ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Τέλος, ίσως ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα και διαφορές με ένα ξενοδοχείο ή διαμέρισμα AirBnb είναι ότι τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα βρίσκονται σε οικιστικές ζώνες, δηλαδή περιοχές με κύρια χρήση τις κατοικίες.

Σε αντίθεση, τα ξενοδοχεία και διαμερίσματα bed-and-breakfast βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές των πόλεων ή τουριστικές περιοχές. Σίγουρα δε θα θέλατε να μείνετε εκεί για χρόνια (πολυκοσμία, θόρυβος κλπ).

Σε σχέση με τα τουριστικά καταλύματα τα serviced apartments υπερτερούν σημαντικά. Ισχύει όμως το ίδιο σε σχέση με τη συμβατική ενοικίαση ενός διαμερίσματος;

Και σε σχέση με αυτό υπερτερούν σε γενικές γραμμές καθώς παρέχουν άνεση και ευκολία. Πληρώνετε ένα ποσό και δε χρειάζετε να ανησυχήσετε για κάτι άλλο (π.χ. καθαρισμό, συντήρηση κλπ).

Δεν έχετε άλλα κόστη όπως κοινόχρηστα ή λογαριασμούς (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, νερό, θέρμανση). Ενώ σας παρέχονται και επιπλέον ανέσεις σε πολλές περιπτώσεις. Γιατί να “τρέχετε” να βρείτε γυμναστήριο ή πισίνα όταν τα διαθέτει το κτίριο που μένετε και μάλιστα το κόστος χρήσης τους είναι ενσωματωμένο στην τιμή που πληρώνετε;

Για ποιους είναι η κατάλληλη λύση;

Το αν τελικά η λύση ενός εξυπηρετούμενου διαμερίσματος είναι ιδανική για εσάς εξαρτάται από τις ανάγκες σας.

Σίγουρα δεν είναι ένα “φθηνό σπορ” καθώς στη μηνιαία τιμή ενσωματώνονται όλα τα πιθανά κόστη που προκύπτουν από τη χρήση του διαμερίσματος και του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται.

Αν δεν έχετε ανάγκη για επιπλέον ανέσεις ή επιθυμείτε να γλιτώνετε χρήματα αναλαμβάνοντας εσείς τον καθαρισμό και τη συντήρηση του σπιτιού, τότε είναι πιο σοφό να επιλέξετε τη συμβατική ενοικίαση ενός διαμερίσματος.

Αν θέλετε ευελιξία και άνεση, τότε είναι η κατάλληλη λύση για εσάς η επιλογή ενός serviced apartment.

Μια τιμή για όλα, εξοικονόμηση χρόνου και προσωπικής ενέργειας και υψηλότερο επίπεδο ζωής.

Επιπλέον, αν λόγω ιδιοσυγκρασίας, τρόπου ζωής ή αναγκών εργασίας, χρειάζεται να αλλάζετε συχνά σπίτι, τότε τα serviced apartments είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

Μπορείτε εύκολα και online να βρείτε νέο σπίτι σε άλλη περιοχή ή και χώρα και μετακομίζετε εκεί άμεσα χωρίς να μπείτε στη διαδικασία αναζήτησης σπιτιών, μετακομίσεων και όλων των εξόδων που αυτά συνεπάγονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα