Ο τουρισμός αυξάνει τις τιμές των ακινήτων στα δημοφιλή νησιά του Ιονίου το 2022

Ο τουρισμός αυξάνει τις τιμές των ακινήτων στα δημοφιλή νησιά του Ιονίου το 2022
Κέρκυρα Getty Images/iStockphoto

Πολλές παρουσιάζονται οι ευκαιρίες σε τουριστικά νησιά, όπως αυτά των Επτανήσων, τόσο για Έλληνες, όσο και για ξένους επενδυτές ακινήτων.

Ανοδικές τάσεις στη μέση τιμή πώλησης και ενοικίασης σημείωσαν τα περιζήτητα νησιά Ιονίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 ακολουθώντας την τάση που παρατηρείται σε πανελλαδικό επίπεδο στις τιμές των ακινήτων μετά το πέρας της περιόδου της έντονης οικονομικής κρίσης της χώρας και της πανδημίας.

Μη έχοντας απορροφήσει ακόμα τους κραδασμούς του πολέμου στην Ουκρανία η αγορά ακινήτων των νήσων συνδυαστικά με την μεγάλη ζήτηση που σημειώνεται για οικιστικά ακίνητα σε τουριστικούς προορισμούς παρά την έλλειψη προσφοράς λόγω της κρίσης στον τομέα της οικοδομής και των τιμών των υλικών κατασκευής, οι τιμές πώλησης και ενοικίασης συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά στα νησιά του Ιονίου.

Επίσης οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε τουριστικά νησιά όπως αυτά των Επτανήσων, ελκύουν επενδυτές, τόσο Έλληνες όσο και ξένους, οι οποίοι αναζητούν ακίνητα προς αγορά και εκμετάλλευση, μειώνοντας σημαντικά τον χώρο στον οποίον μπορούν να κινηθούν όσοι αναζητούν κατοικία προς αγορά ή ενοικίαση σε αυτές τις περιοχές.

Συγκεκριμένα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 η μέση τιμή πώλησης ακίνητης κατοικίας στην Ζάκυνθο από τα 1.623 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έφτασε τα 1.684 ευρώ το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 3,70%.

Στην Κέρκυρα η μέση τιμή πώλησης αυξήθηκε κατά 3,90% καθώς από 1.650 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο άγγιξε τα 1.714 ευρώ.

Στην Κεφαλονιά η μέση τιμή πώλησης κατοικίας έφτασε τα 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο από 1.929 ευρώ το οποίο αποτελεί αύξηση της τάξεως του 3,70%.

Στο νησί της Λευκάδας υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση της τάξεως του 8,70% στη μέση τιμή πώλησης κατοικίας καθώς από 1.971 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο η μέση τιμή έφτασε τα 2.143 ευρώ.

Αυξητική τάση σημειώθηκε και στις τιμές ενοικίασης κατοικιών στο Ιόνιο το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 2,90% με τη μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας να φτάνει τα 6,40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο από τα 6,22 ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2021.

Στην Κέρκυρα σημειώθηκε αύξηση στη μέση τιμή ενοικίασης της τάξεως του 2,30% με την μέση τιμή να ακουμπάει τα 7,53 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο από τα 7,36 ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2021.

Στην Λευκάδα σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση της τάξεως του 9,90% στη μέση τιμή ενοικίασης καθώς από τα 6,67 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο του πρώτου τριμήνου του 2021, η μέση τιμή έφτασε τα 7,33 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Χαρακτηριστικά στη χώρα Ζακύνθου, μεζονέτα 125 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.480 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην χώρα της Κέρκυρας, διαμέρισμα 81 τ.μ., δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 1.975 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στο νησί της Κεφαλονιάς, στην περιοχή Λειβαθώ, μεζονέτα 145 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.517 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην Ιθάκη, μονοκατοικία 90 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.389 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην Λευκάδα, στην περιοχή της χώρας, διαμέρισμα 91 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.923 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σε ότι αφορά τις τιμές ενοικίασης στα Επτάνησα όπως χαρακτηριστικά διαμορφώθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, στη Χώρα Ζακύνθου ενοικιάζεται διαμέρισμα 110 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, στο ισόγειο, στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην Κέρκυρα, στην περιοχή Αχίλλειο, ενοικιάζεται μονοκατοικία, 130 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Λειβαθώ, διαμέρισμα 231 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, νεόδμητο, ενοικιάζεται στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στη Χώρα Λευκάδας, διαμέρισμα 65 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 9 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα