Αμερικανικό ενδιαφέρον για την ‘επόμενη μέρα’ και αναπτυξιακό σχέδιο

Αμερικανικό ενδιαφέρον για την ‘επόμενη μέρα’ και αναπτυξιακό σχέδιο
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος (Φωτογραφία αρχείου) Ευρωκίνηση

Συνάντηση Πάιατ - Τσακαλώτου για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση και τις βελτιώσεις που θα γίνουν στο επενδυτικό περιβάλλον

Συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωσή του είχαν ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά την συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού αξιωματούχου συζητήθηκαν η πορεία ολοκλήρωσης και το χρονοδιάγραμμα της τέταρτης αξιολόγησης και του τρίτου προγράμματος. Ο Αμερικανός πρέσβης έδειξε ενδιαφέρον και για το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο που εκπονεί και πρόκειται να παρουσιάσει η Αθήνα μέσα στον Απρίλιο το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει την συνέχεια της οικονομικής πολιτικής μετά την σφικτή εποπτεία των μνημονίων.

Η συζήτηση γύρω από το αναπτυξιακό πρόγραμμα αν και σύντομη- η συνάντηση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα -είχε σαν θέμα κυρίως τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση και τις βελτιώσεις που θα γίνουν στο επενδυτικό περιβάλλον.

Σημαντικό είναι ότι ο κ. Πάιατ είπε στον υπουργό οικονομικών ότι θα παραμείνουν σε στενή επαφή για τις εξελίξεις όχι μόνο για την πορεία του προγράμματος αλλά γενικότερα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας . Με τον τρόπο αυτό έδωσε την εντύπωση στην ελληνική πλευρά ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα το οποίο αναμένεται να εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα